ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Arazi mafyası yaratılacak

Arazi mafyası yaratılacak
YAYINLAMA: 08 Eylül 2020 / 21.29
GÜNCELLEME: 08 Eylül 2020 / 21.29

Hükümetin, "Nemaların yerine arsa verelim” önerisine tepki gösteren Büro-Sen Şube Başkanlarını Mehmet İletmiş, böyle bir uygulamayla arazi mafyası oluşturulmak istendiğini iddia etti.

Her memurun 3 yıl önce ödenmesi gereken ortalama 2.5 milyar anapara ve nemalarının bulunduğunu belirten İletmiş, "Memurların yüzde 9O’ı kredi kartı mağduru. Birçoğunun evine haciz geldi. Böyle zor durumda kalan memura nemalar nakit verilirse ancak borçtan kurtulabilir. Başka türlü kurtulma imkanı yok. O nedenle memurun nakit paraya ihtiyacı var. Böyle zor durumda olan bir insan için kalkıp nema karşılığında arazi vermek gibi bir saçmalık olamaz” dedi.

İletmiş, “Bu uygulama arazi mafyasına hizmet eder. Çünkü bu araziler değerinden çok fazla bir bedelle verilip, sonra parası olanlar tarafından yağmalanacaktır” dedi. Hükümetin, bu uygulamayla yeni bir rant kesimi oluşturma eğiliminde olduğunu dile getiren iletmiş, 1988 yılında 10 yıllığına çıkan kanun ile kesilen nemaların en yüksek yatırım fonlarına endeksli olacağının söylendiğini, ancak bu sözün yerine getirilmediğini belirterek şöyle devam etti: "Nemalar için şu an yıllık yüzde 3 ile 5 gibi komik zamlar öneriliyor.

Hükümet ‘para yok’ diyerek komik, inandırıcılıktan uzak açıklamalarla çalışanları oyalamak istiyor. Hükümet, 2001 yılı içerisinde çok küçük bir kesim olan rantiyecilere 44.9 katrilyon iç borç faizini ödeyebiliyorsa, 35 milyon çalışana ait olan Zorunlu Tasarruf Fonundaki toplam 9 katrilyonu da ödeyebilir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *