ANASAYFA arrow right Güncel

Araştırmacı Nazar İleri- Ercan’a UNESCO’dan destek

Araştırmacı Nazar İleri- Ercan’a UNESCO’dan destek
YAYINLAMA: 08 Ekim 2020 / 16.33
GÜNCELLEME: 08 Ekim 2020 / 16.39
Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr.Nazar İleri- Ercan’ın araştırması dünya popülasyonun yaklaşık yüzde 1’inde bulunan Romatoid Artrit hastalığı üzerinde yoğunlaşıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Nazar İleri -Ercan, L'Oréal Türkiye ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğinde bu yıl 18. kez hayata geçirilen “Bilim Kadınları İçin” programı kapsamında ödül almaya hak kazandı.L'Oréal Türkiye’den araştırmalarında kullanmak üzere İleri-Ercan’a 75.000 TL destek verecek.

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr.Nazar İleri- Ercan’ın araştırması dünya popülasyonun yaklaşık yüzde 1’inde bulunan Romatoid Artrit hastalığı üzerinde yoğunlaşıyor.  Eklemleri, farklı organları veya bütün vücudu etkileyebilen kronik bir hastalık olarak öne çıkan Romatoid Artrit’in günümüzde bilinen bir tedavisi bulunmuyor. 

Sağlık kurumlarıyla da işbirliğine gidilecek

Hastalığa yönelik, farklı mekanizmalar üzerinde etkili, daha etkin ve hedefleme yöntemi ile daha az yan etkiye sahip bir nano ilaç geliştirmeyi hedefleyen Nazar İleri Ercan, Romatoid Artrit tedavisinde terapötik nanopartiküller ve doğal biyomalzemelerin hedefe yönelik sinejistik etkisinin araştırılacağı bu çalışmada elde edilecek bulguların sadece Romatoid Artrit hastalığına değil hastalığın ilerlemesinde benzerlikler gösteren diğer otoimmün hastalıklara ve çeşitli kanser türevlerine yönelik ilaç geliştirilmesine de ışık tutacağını belirtiyor.

Söz konusu araştırmayı Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü InBioTech laboratuvarında yürüteceklerini belirten İleri-Ercan, ileriki safhalarda çeşitli sağlık kurumları ile de işbirlikleri hedeflediğini sözlerine ekliyor.

18 yılda 108 genç bilim kadınına destek verildi

L'Oréal ve UNESCO, dünyada 22. ve Türkiye’de 18. yılını geride bırakan program kapsamında daha fazla bilim kadınının bilimsel mükemmelliğe ulaşmasına ve insanlığın karşılaştığı büyük zorlukların çözümüne eşit şekilde katılmasına yardımcı olmak için birlikte çalışıyor.

“Bilim Kadınları İçin” programı, her yıl 250’den fazla yetenekli genç ve yetenekli bilim kadınını destekliyor. 5 kıtadan seçkin kadın araştırmacılar, program sayesinde aldıkları destekle bilimsel kariyerlerini sürdürüyor ve dünyayı değiştirmeye yardımcı olacak keşifler yapıyor. Global ölçekte şu ana kadar destek alan bilim kadını sayısı 3400’e ulaştı. “Bilim Kadınları İçin” projesi, Türkiye’de de 18 yıldır başarıyla sürüyor. Türkiye’de geçtiğimiz 18 yılda 108 genç bilim kadının projelerine kaynak sağlandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *