ANASAYFA arrow right Siyaset

Arap Yarımadası El Kaidesi'nin Lideri Rimi öldürüldü

Arap Yarımadası El Kaidesi'nin Lideri Rimi öldürüldü
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.40
Beyaz Saray, Arap Yarımadası'ndaki El Kaide Örgütünün lideri Kasım El-Rimi’nin öldürüldüğünü duyurdu. Beyaz Saray, Arap
Beyaz Saray, Arap Yarımadası'ndaki El Kaide Örgütünün lideri Kasım El-Rimi’nin öldürüldüğünü duyurdu.
Beyaz Saray, Arap Yarımadası'ndaki El Kaide Örgütünün lideri Kasım el-Rimi’nin Yemen'de düzenlenen terörle mücadele operasyonunda öldürüldüğünü duyurdu.
Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, “Başkan Donald Trump'ın emriyle ABD, Yemen'de Arap Yarımadası'ndaki El Kaide örgütünün kurucusu ve lideri olan Kasım el-Rimi'nin öldürüldüğü bir terörle mücadele operasyonu düzenlemiştir" bilgisi verildi.
Açıklamada, "Rimi yönetiminde Arap Yarımadası El Kaidesi, Yemen'de sivillere insafsızca şiddet uyguladı ve ABD güçlerine karşı saldırılar düzenlemeye ve yaptırmaya çalıştı" denilirken, Rimi'nin ne zaman öldürüldüğü belirtilmedi.
“Çıkarlarımız ve müttefiklerimiz daha da güvende”
Söz konusu operasyonda Rimi'nin öldürülmesinin Arap Yarımadası'ndaki El Kaide ve El Kaide'nin dünya genelindeki varlığını zayıflatacağı belirtilerek, bu tür örgütlerin ABD'ye yönelik ulusal güvenlik tehditlerinin de ortadan kaldırılmasına bir adım daha yaklaşıldığı vurgulandı.
Açıklamada, "Rimi'nin öldürülmesiyle çıkarlarımız ve müttefiklerimiz daha da güvende. Bize zarar vermeye çalışan teröristlerin izini sürerek ve bunları ortadan kaldırarak, Amerikan halkını korumayı sürdüreceğiz" ifadeleri kullanıldı.
ABD ödül koymuştu
Arap Yarımadası El Kaidesi, Usama Bin Ladin tarafından kurulan radikal İslamcı El Kaide terör ağının en çok can kaybına sebep olan kollarından biriydi.
Kasım el-Rimi, örgütün eski lideri Nasır el-Vahayşi’nin 16 Haziran 2015’te ABD tarafından Yemen’in doğusundaki Hazramut vilayetine bağlı Mukalla’da düzenlenen bir İHA saldırısında öldürülmesinin ardından örgütün başına geçti.
Kasım el-Rimi
ABD yönetimi, 18 Ekim 2018’de El Rimi’nin başına koyduğu ödülü 5 milyondan 10 milyon dolara çıkardı. Washington, Mayıs 2010’da El Rimi’yi terör listesine almış ve ABD’deki banka varlıklarını dondurmuştu.
El Rimi, aynı zamanda Yemen’in Aden şehri limanına demirleyen güdümlü füze taşıma kapasiteli bir Amerika muhribi olan USS Cole’a, 12 Ekim 2000’de düzenlenen saldırıdan sorumlu tutuluyordu. bianet
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *