ANASAYFA arrow right Yaşam

Arama kurtarma köpeklerine madalya verildi

Arama kurtarma köpeklerine madalya verildi
YAYINLAMA: 19 Mart 2023 / 21.53
GÜNCELLEME: 19 Mart 2023 / 21.53
78 kişiyi kurtardılar

Deprem bölgesine giden 5 arama kurtarma köpeğine Adıyaman’daki 3 haftalık çalışmanın ardından madalya verildi.

Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından bölgede yürütülen arama kurtarma çalışmalarında görev yapan ekiplerin ‘sessiz kahramanları’ köpekler oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugayı, Köpek Eğitim Destek Müfreze Komutanlıkları ile Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Köpek Üretim ve Eğitim Tabur Komutanlığı’nda görev yapan 29 köpek, deprem haberinin hemen ardından timleri ile birlikte bölgeye götürüldü.

Bursa’nın Gemlik ilçesindeki Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Köpek Üretim ve Eğitim Tabur Komutanlığı’nda üretilip, eğitilerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı birliklerde görev alan 28 arama köpeği ile 1 ceset arama köpeği, enkazdan çok sayıda kişinin kurtarılmasında aktif rol oynadı.

Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Köpek Üretim ve Eğitim Tabur Komutanı Veteriner Yarbay Dr. Umut Çelik, “Deprem haberini aldığımız anda intikal hazırlıklarımıza başlayarak, ivedilikle en seri vasıta olan uçakla bölgeye intikalimizi yaptık. Aynı bizim yaptığımız şekilde hazırlıklarını tamamlayan diğer köpekli timlerimiz de burada eğitimini almış olan ve diğer birliklerin emrinde bulunan köpekli timlerimiz de bölgeye intikal etmişti. Söz konusu bölgeye vardığımızda bize verilen sorumluluk sahası Adıyaman ili olduğu için, Adıyaman ilinde konuşlandık. Adıyaman ilinin değişik mahallelerinde, özellikle depremden en çok etkilenen bölgelerinde ve pek çok noktalarında, köpekli timlerimiz arama faaliyetlerine iştirak ettiler. Bu faaliyetlerde tespit etmiş oldukları canlı vatandaşlarımızı, arama kurtarma birimleriyle istişareler yapmak suretiyle, onların yönlendirilmesini sağladılar ve pek çok cana dokundular. Bu anlamda bize de gurur yaşattılar. Tabii burada eğitimini alarak diğer birliklerin emrine giren köpekli timlerimiz de aynı başarıları icra etti. Bunları duyduk. Göğsümüzü kabarttılar” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *