ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Araçlarla donatılacak vitrinler günlük hava durumunu bildirecek

Araçlarla donatılacak vitrinler günlük hava durumunu bildirecek
YAYINLAMA: 17 Ağustos 2021 / 18.48
GÜNCELLEME: 17 Ağustos 2021 / 18.48
Gaziantep Meteoroloji Müdürlüğü vilayet binasıyla, Çınarlıdaki Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü bahçesine iki rasat vitrini koydu. Vitrinlere yerleştirilecek rasat araçlarıyla şehrimizdeki günlük hava durumu, nem oranı, havanın basıncı, yağışlar belirlenecek. Vatandaşlar şehrimizdeki günlük hava olaylarını gözleriyle takip edebilecek.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre vilayet binasının caddeye bakan bölümüne konulan rasat vitrininde günlük sühunet, günün en yüksek ve düşük ısısı, nispi nem miktarı havanın basıncı ve 24 saatlik rasat sonucu rapor halinde sunulacak. Vatandaşlar rasat vitrininden günlük Gaziantep'teki hava, yağış ve diğer meteorolojik olayları takip edebilecekler.

Çınarlı semtindeki Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü bahçesine konulacak olan ikinci rasat vitrininde ise haftalık, aylık ve altı aylık hava, yağış durumunun dokümanları verilecek. Bu rasat vitrinine asılacak haftalık, aylık ve altı aylık bilgiler süresi geldikçe değiştirilecek.

Vilayet önüne rasat vitrini dün konuldu. Pazartesiden itibaren rasat araçlarının yerleştirilmesine başlanacak. Çınarlıdaki park ve bahçeler müdürlüğü bahçesine yerleştirilecek vitrin için çalışmalar sürüyor. Bu rasat vitrininin de önümüzdeki haftadan, itibaren hizmet vermesine çalışılıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *