ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Arabanlı vatandaşlar ilgililerden soruyor: Araban yolu ne zaman asfaltlanacak?

Arabanlı vatandaşlar ilgililerden soruyor: Araban yolu ne zaman asfaltlanacak?
YAYINLAMA: 03 Kasım 2022 / 15.54
GÜNCELLEME: 03 Kasım 2022 / 15.54
Her toplantıda bu yıl tamamlanacak deniliyordu

Her İl Koordinasyon toplantısında Karayolları Bölge Müdürü veya temsilcisi Araban yolunun asfaltlanacağını söyler, söz verir, il yetkilileri huzurunda. Bu yılar bitip tükenmez. Son üç yıldır aynı terane devam ediyor.

Araban yoluna yük götürecek kamyonlar Adana’ya verilen taşıma ücretini ister. Kamyon ve otoların lastikleri harap olur, makaslar kırılır, milli servet heba olur. Karayolları yetkilileri aldırış etmez. Yol kenarına yığılan mucurların üzeri bir karış ot tuttu. Otobüs ve kamyonla Araban’a gidenlerin üzeri un çuvalına girmiş gibi bembeyaz olur tozdan. Arabanlılar artık dayanamıyor ve ilgililere soruyor: “Yolumuz ne zaman asfaltlanacak” diye.

Konuyla ilgili olarak gazetemize bir şikayetname gönderen Arabanlı vatandaşımızın mektubunu aynen yayınlıyoruz.

Sabah Gazetesi Neşriyat Müdürlüğüne

Gaziantep’in ilçelerinin yolları hep asfaltlanmıştır. Sadece Araban kazası hariç bırakılmıştır. Senelerdir buraya gidip gelenler bu çok kötü yoldan bezmişlerde de kimsenin elinden bir şey gelmediğinden devletin el atmasını beklemişlerdir.

Nihayet seneler önce devlet bu yolu yapmaya başladı. Yeni güzergahlar açtı, bazı yerleri dinamitle düzeltti. Açılan yol tamamen oturarak adeta tamamen betonlaştı, geçen sene epeyce kısmına asfaltlık mucur yığıldı yine asfalt yapılmadı. Bu yoldan gidip gelen vasıtalar yolun bozukluğundan harap olmaya başlıyor. Lastikler çabucak parçalanıp çeşitli masraflarla milli servet heba oluyor. Altı ay önce asfalt kaplama için boş tankerler getirildi. Yavuzeli girişinden itibaren asfaltlık mucurlar yol kenarına yığıldı. Karadağ’dan itibaren de gidiş geliş bu kumlardan tek şerit haline getirildi. Araban civarındaki Karasuya kadarda asfaltlık mucurlar yığıldı. Gidip gelenler tozdan un çuvalına girmiş gibi beyaz toz içinde kalmaktadır. Bayram öncesi asfalta başlanır Araban’a bayram hediyesi olarak kazamıza hediye edilir derken bu gidişle daha ne zaman başlanılacağını bilemiyoruz. Karayolları bu kumları serip sıkıştırıp ve Yavuzeli tarafından başladığı taktirde kendileri için hiçbir mahsur yoktur. Sayın valimizden, sayın kaymakamımızdan ve sayın karayolları mensuplarından bu yolun asfaltına bir an önce başlamaları ve bizlerinde bu çilelerinin son bulması için gazeteniz aracılığı ile bu dileğimizin ilgililere duyurulmasını rica ederiz. 20/09/1983 Araban halkı adına.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *