ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Araban yolunun asfaltlanması 29 Ekim’de bitirilecek

Araban yolunun asfaltlanması 29 Ekim’de bitirilecek
YAYINLAMA: 22 Kasım 2022 / 18.54
GÜNCELLEME: 22 Kasım 2022 / 18.54
Bir yayınımız daha olumlu sonuç verdi

Bir süre önce yaptığımız yayında Araban ilçesinin yolunun asfaltlanmasının savsaklandığını, 1968 yılında başlayan yol çalışmalarının kaplumbağa hızıyla yürüyerek bugüne kadar bitirilemediğini bildirmiştik.

Araban ilçesi sakinleri tarafından gazetemize ulaştırılan şikayetlerde de yolun bozuk olması nedeniyle otoların makas kırdığı, Gaziantep’e bir yükün taşıtılması için Adana için alınan kiranın istendiği bildirilmişti.

Konu üzerine yaptığımız devamlı ve ısrarlı yayınlar olumlu bir şekilde sonuçlandı. Karayollarının işe ciddi olarak sarılmaması üzerine il yetkilileri soruna el attı. Karayollarının binlerce makinası bulunduğu halde, kısa sürede yolun asfaltlanması için YSE, müdürlüğü greyder ve diğer makinalardan yardım etti.

Kısa sürede yol kenarına yığılan mucur yola yayılarak sıkıştırıldı. Geçen haftadan itibaren de Araban’dan başlamak üzere yolun asfaltlanmasına başlandı. Araban ile Yavuzeli ilçesi arasındaki yolun asfaltlanması 29 Ekim gününe kadar bitirilerek hizmete açılacak.

Yolun asfaltlanmaya başlaması 29 Ekim’e kadar yetiştirileceğinin duyulması üzerine Araban ilçe merkezinde ve köylerde bayram sevinci yaşanmaya başladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *