ANASAYFA arrow right Teknoloji

Araban da jeotermal su arama çalışmaları yapılıyor

Araban da jeotermal su arama çalışmaları yapılıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.53
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.53
MTA Genel Müdürlüğü,Gaziantep’in Araban'a bağlı Ziyaret köyü Ören mevkiinde jeotermal su arama çalışmalarına başladı.
Maden Tetkik ve Arama (Çalışmaları başlatmak için bölgeye gelen MTA Genel Müdürü Abdullah Tombul, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir tarafından karşılandı. Tombul daha sonra Araban'a bağlı Ziyaret köyü Çatboğazı mevkiine gitti. Burada 1968 yılında kendiliğinden artezyen şeklinde çıkan ve 1969 yılında da yöre halkının dinamit patlatması nedeniyle kuruduğu ileri sürülen şifalı kaynak suyunun bulunması için çalışma başlattı.
Çalışmaları bizzat yerinde inceleyen Tombul, "Yaptığımız inceleme ve araştırmalarımız sonucunda bu bölgede jeotermal su bulacağımızı tespit ettik ve çalışmalarımıza başladık. Burada jeotermal su arama çalışmalarımızdan umutluyuz. Çünkü uzun zamandır yaptığımız inceleme ve araştırmalarımızdan elde ettiğimiz bulgular bu yöndedir" diye konuştu.
Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de, "Allah’ın izniyle inşallah burada 44 yıl önce kaybettiğimiz şifalı suyumuzu yeniden buluruz da hem ilçemiz hem Gaziantep ilimiz hem de bölge halkı ve tüm Türkiye bu jeotermal sudan faydalanır" dedi.İHA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *