ANASAYFA arrow right Güncel

Antepfıstığının TSE standardı hazırlandı

Antepfıstığının TSE standardı hazırlandı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.41
Gaziantep Ticaret Borsası, tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde kırmızı kabuklu antepfıstığının
Gaziantep Ticaret Borsası, tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde kırmızı kabuklu antepfıstığının TSE standardı hazırlanarak, TS 13693 kodu ile uygulamaya konuldu.
Gaziantep Ticaret Borsası’nın öncülüğünde, Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Teknik Elemanları ve antepfıstığı sektör temsilcilerinin iş birliğiyle yürütülen çalışmalar sonucun da, Kırmızı Kabuklu Antepfıstığı TSE standardına kavuştu.
TSE tarafından kırmızı kabuklu antepfıstığı standart çalışmalarına raportör olarak atanan GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, yaptığı açıklamada, kırmızı kabuklu antepfıstığında TSE standardının iki yıl süren titiz çalışmalar ve araştırmalar sonucu belirlendiğini ifade etti.

Gaziantep’le özdeşleşen ve bölge ekonomisi açısından hayati önem taşıyan kırmızı kabuklu antepfıstığının, TSE standardı ile kalitesinin koruma altına alındığını kaydeden Bayram, şunları söyledi: “Kabuklu ve iç antepfıstığında daha önceden belirlenmiş standart çalışmaları bulunmaktaydı fakat kırmızı kabuklu antepfıstığına yönelik bu konuda bir TSE standardı bulunmuyordu. Paydaş kurumlarımızla yaptığımız uzun çalışmalar ve incelemeler neticesinde kırmızı kabuklu antepfıstığının TSE standardı çeşitli özellikleri göz önüne alınarak oluşturuldu. Sektörün gelişimine katkı sunacağına inandığımız kırmızı kabuklu antepfıstığı TSE standardı TS 13693 kodu ile mart ayında yayınlanarak uygulama girdi ”dedi.

Bayram, yapılan çalışmalar sırasında iç ve kabuklu antepfıstığı TSE standartlarının da tekrar incelenerek üzerinde gerekli tadilat çalışmalarının yapıldığını belirtti.
Antepfıstığının lisanslı depolarda depolanmasına yönelik antepfıstığı lisanslı depoculuk tebliği için de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nezdinde çalışmalara başladıklarını açıklayan Bayram, en kısa süre içerisinde bu tebliğin çıkarılmasını sağlamak istediklerini sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *