ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Antepfıstığı’nın fiyatı pazarda belirlenmeli

Antepfıstığı’nın fiyatı pazarda belirlenmeli
YAYINLAMA: 11 Ocak 2023 / 17.21
GÜNCELLEME: 11 Ocak 2023 / 17.21
Antepfıstığının gerçek fiyatının borsada belirlendiğini, bu nedenle güneydoğu birliğin taban fiyatı belirleyip alım yapmasının yanlış olduğu ifade edildi. Ticaret borsası başkanı Ömer Çelik, destekleme alımının yanlışlığına dikkat çekerken, ürünün değil, girdi maliyetinin desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

Antepfıstığına gerçek fiyat borsada veriliyor

Antepfıstığını destekleme amaçlı olarak güneydoğu birliğin almasından yana olmadıklarını ifade eden Çelik, “Birlik antepfıstığını almazsa üretici mağdur olmaz. Ayrıca borsada gerçek değerinden satıldığında üretici mağdur olmaz. Bugün borsadaki fiyat antepfıstığının gerçek fiyatıdır. Eğer destek adı altında antepfıstığının fiyatı suni olarak artırılırsa, çiftçinin malı elinde kalır. Çünkü kimse almaz. Dünya fiyatı belli. Kimse bunun üzerine çıkamaz. Biz dünyada olduğu gibi çiftçinin ürününün alınması değil, girdi maliyetlerine destek olunmasından yanayız. Öyle iki liralık malı 3 TL’ye alarak çiftçiye destek olunmaz” dedi.

Antepfıstığı ihracatı, başladı

Birlikleri sadece kendine bağlı ortakların bir kısmının ürününü alarak çiftçiye destek olamayacağını kaydeden Çelik, antepfıstığında ihracatın başladığını, dolardaki hareketlilik nedeniyle ihracatın daha da artabileceğini kaydetti. Çelik, Avrupa ülkelerine ihracat yapıldığını da kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *