ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Antep Fıstığı ihracatını gerçek ihracatçılar yapacak

Antep Fıstığı ihracatını gerçek ihracatçılar yapacak
YAYINLAMA: 27 Mayıs 2020 / 12.51
GÜNCELLEME: 27 Mayıs 2020 / 12.51

Ticaret ve Sanayi Odasında Oda Meclisi üyelerinin katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıda eşitli konulara değinen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Batallı şunları söyledi:

“Burç pasajı üstündeki odamıza ait yerin inşaatını tamamladık 12 Ekim’e kadar yeni binamıza taşınacağız. Gaziantep 9. Sanayi Fuarı siz sanayici arkadaşlarımın gayretleriyle istenilene yakın bir şekle getirildi. Çalışmalarımızda yardımcı olan sayın Belediye Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ederim.

İslahiye ilçesinde sekreterlik seviyesindeki şubemiz Ticaret Odası haline getirilecek. Bunun için bize yetki verildi. Yasal işlemleri tamamlayıp Bakanlığın onayına sunacağız. Antep fıstığının ihracatını gerçek ihracatçılar yapacak.

Konuyla ilgili kararname Resmi Gazetede yayınlanarak kesinleşti. Sayın Başbakan Yardımcısı Turgut Özal Edirne toplantımıza katılarak faizleri bu konuda aydınlattı. Ayrıca Gaziantep'ten fındık ihraç edilmesi için de çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Bildiğiniz gibi Gaziantep'ten fındık ihraç edemiyorduk.

Edirne'deki Odalar Birliği toplantımızda sanayicilerimizin, özellikle Gaziantepli sanayicilerin karşılaştıkları güçlükleri belirttim. İlgili bakanların da katıldığı toplantıda yardımcı olunacağı bildirildi.

Elektrik kısıntılarından ve arzulardan çok rahatsız oluyoruz. Yurt genelinde ve Gaziantep'te üretimi menfi yönde etkiliyor. İlgili Bakanlıklara ve Genel Müdürlüklere durumu ilettim. Çözüm bekliyoruz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *