ANASAYFA arrow right Ekonomi

Antep, bu yıl turizmden nasibini alamayacak

Antep, bu yıl turizmden nasibini alamayacak
YAYINLAMA: 25 Haziran 2020 / 21.50
GÜNCELLEME: 25 Haziran 2020 / 21.53

Koronavirüsün tüm sektörler gibi Gaziantep turizmini de olumsuz etkilediği tespitini yapan Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Yaz, “Bu yış turizmden nasibimizi alamayacağız. Çünkü yurt dışından ve yurt içinden gelmek isteyen turist salgın korkusu nedeniyle gelemiyor. Ayrıca kentimizde vaka sayılarının artması turistlerin gelmemesinin en büyük etkenleri biri” ifadelerini kullandı.

38 olan uçuş sayısı salgın nedeniyle 8’e düşürüldü

38 olan uçuş sayısının salgın nedeniyle 8’e düşürüldüğünü açıklayan Başkan Yaz, “Koronavirüs nedeniyle tüm sektörlerde bir yavaşlama ve duraklama oldu. Arz ve talep az olduğundan AVM’ler başta olmak üzere birçok yerin açılış ve kapanış saatleri değişti. Bu salgından sadece Türkiye veya Gaziantep değil, tüm dünya etkilendi. Bu süreçten çok fazla etkilenen küçük esnaf, devletimizin verdiği 25 bin lira nakit 25 bin kredi toplam 50 bin lira ile ayakta durmaya ödemelerini yapmaya çalıştı” diye konuştu.  

Küçük esnafa sahip çıkılmazsa ülke ekonomisi durma noktasına gelir

Esnafın rızkını çıkarma derdinde olduğunu kaydeden Yaz, esnafa sahip çıkılması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. “Küçük esnafa herkesin sahip çıkması lazım. Çünkü esnaf olmazsa fabrikalar ürettiği ürünü kime satacak? Küçük esnafların kapanması ülke ekonomisin durması, çarkların dönmemesi demektir. Normalleşme süreci ile birlikte işlerde bir açılma söz konusu ama tatmin edecek kadar değil” dedi. Fatma Karabacak  

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *