ANASAYFA arrow right Güncel

Antep artık özenilir ve yaşanılır değil, uzak durulan bir şehir haline geldi

Antep artık özenilir ve yaşanılır değil, uzak durulan bir şehir haline geldi
YAYINLAMA: 29 Haziran 2022 / 21.07
GÜNCELLEME: 29 Haziran 2022 / 21.07
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep’te CHP İl Başkanlığı binasında düzenlediği toplantıda, hükümetin dış politikasını eleştirdi

Özel, “Uyuşturucu açısından belli grupların dağıtım üssü olarak kullandığı Antep’in değişen demografisi nedeniyle gençlerde ciddi bir uyuşturucu sorunu var. Bundan Antep’in AKP’li MHP’li aileleri de rahatsızlık duyuyorlar. İntihar sayılarındaki artış da Antep’in artık özenilir ve yaşanılır değil; çekinilir ve uzak durulan bir şehir haline geldiğini gösteriyor” tespitini yaptı.

Antep’te güvencesizlik ve kaygı ortamı var

“Bebek ve anne ölümleri bütün Türkiye’de düşerken Antep’te 10 yıldır Türkiye ortalamalarının üzerinde seyrediyor” diyen Özel, “Antep’te, Türkiye’de rastlanmayan bulaşıcı hastalıklara rastlanıyor, güvencesizlik ve kaygı ortamı var. Ev kiraları çok yüksek olduğundan kimse gelmek istemiyor, yeme-içme fiyatları çok pahalı. Antep’te asayiş sorunu var ve uyuşturucu sorunu tüm Türkiye’nin çok ilerisinde” açıklamasını yaptı.

Bu kente gelecek kamu görevlisi bulamıyoruz

Halinden memnun olan kimseyle karşılaşmadıklarını söyleyen Özel, “Antep gibi sanayi ve kadim bir şehrin eğitimde ileri bir noktada olması gerekirken, 58’inci sıraya gerilemiş durumda. Antep’e gönderecek kamu görevlisi bulamıyoruz. Çünkü bu şehre kimse tayin olmak istemiyor, ‘Adeta bir sürgün iline döndü’ diyorlar. Antep’e, Suriye’deki barış bozulup, Suriye’nin iç işlerine karışılıp, Suriye’deki devlet dışı unsurlar muhatap alınıp, onları getir eğit donat savaştır, ‘Üç saatte gireceğiz, cuma namazı kılacağız’ nidalarıyla bozulan barış ve ilişkiler Suriye’deki iç savaş, Kilis ile birlikte Antep’e inanılmaz büyük bir mülteci akını, geçici sığınmacı ve göçmen sorununu getirdi. Bu yüzden dört üniversitesi bulunan bir şehir eğitimde 58. sırada” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler elini değil, gövdesini taşın altına koyacak

Özel, “CHP olarak; ilk bir yıl içinde daha önce defalarca söylediğimiz gibi ‘Esat ile görüşmem’ diyenlere bakmayın. Düne kadar ‘NATO’ya giremez diyenler’ dönüp dün akşam ne mutabakatlar yaptılar. Esat ile bir araya gelinecek, oturulacak, görüşülecek. Başta Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler eli değil gövdesi taşın altına koyacak. Suriye’de yaşanılabilir, sürdürülebilir bir hayat temin edilecek ve Suriyeli mülteciler memleketine dönecek, Antep rahat edecek. Antep’in yoksulu Antep’e; Antep’in işsizi Antep’e yeter. Antep’in gençlerine onların Antep’te hayal kurmasına ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

  1. Zırhlı Tugay arazisini Meclis ve ülke gündemine taşıyacağız
  2. Zırhlı Tugay arazisinin imara açılmasına değinen CHP Grup Başkanvekili Özel, “Gün boyunca tugay arazisinin yani Dülük ormanlarının yanındaki 11 milyon metrekare arazinin ranta, yapılaşmaya açıldığını, buna partimizin ve TMMOB’a bağlı odaların dava açtığını, davayı kazandığımızı ama yeniden bir imar değişikliğiyle yargı kararını boşa düşürüp Antep’in havasını ve rüzgarını kesecek, ormanını tehlikeye atacak rant projesinin yeni çalışması yapıldığını duyduk. Bunu Meclis ve ülke gündemine de taşıyacağız, mücadelemiz devam edecek” diye belirtti.

Fırat’ın suyundan Barak’ın faydalanması lazım

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, konuşmasını şöyle tamamladı: “Fırat’ın suyunun boşa aktığını sözlerine eklerken, “Karkamış, Nizip ve Oğuzeli’nin yaptığı tarıma doğrudan verim olarak katkı sağlayacak; ağaçların verimsiz yıllarını çok daha verimli hale getirebilecek; etkin nitelikli bir sulama yapılabilmesi için Fırat’ın suyundan Barak’ın faydalanması lazım. Bu CHP’nin iktidara geldiğinde ilk bir yılda Antep’e yapacağı ilk önemli beş işten bir tanesi olacak. Ayrıca 2012’den beri konuşulan ama inşaatı yarım kalmış, işçileri çıkarılmış, terk edilmiş Şehir Hastanesi’nde yeni yeni kıpırdanma var, bunun takipçisiyiz. Fakat Şehir Hastanesi’ni açınca diğer hastaneleri kapatacaklar. Ama rakamlara bakıldığında ciddi bir sağlık krizi çıkar. O nedenle Şehir Hastanesi’ni bir an önce bitirin, yatak kaybına sebebiyet verecek diğer hastanelerimizi de sakın kapatmayın.” Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *