ANASAYFA arrow right Güncel

‘Annemin felç olma riski var’

‘Annemin felç olma riski var’
YAYINLAMA: 02 Haziran 2020 / 21.36
GÜNCELLEME: 03 Haziran 2020 / 17.14
7 aydır cezaevinde olan Habat Gengeç’in ailesi, hasta ve yüzde 98 engelli oğluna bakmakla görevli olduğu için cezaevinden çıkmasını istiyor

Kasım 2019 tarihinden itibaren tutuklu olan 56 yaşındaki Habat Gengeç, bel fıtığı hastası ve yüzde 98 engelli olan çocuğuna bakmakla sorumlu olduğu için ailesi cezaevinden çıkmasını talep ediyor. HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise hasta tutuklu ve engelli  çocuğuna bakmakla sorumlu olan Gengeç’in serbest bırakılması için sosyal medyadan destek verdi.

‘Cezaevinde durumu daha da kritikleşti’

Habat Gengeç’in kızı Şerife Gengeç, üniversite sınavlarına hazırlandığını ve engelli kardeşine baktığı için sınava giremeyeceğini söyledi. Daha önce annesinin engelli olan kardeşine baktığını söyleyen Gengeç, annesi tutuklu olduğu için kardeşine kendisinin baktığını, ancak zorlandığını belirtti. Annesinin telefon görüşmeleri ve cezaevindeki akrabasını ziyaret ettiği için tutuklandığını söyleyen Gengeç, cezaevine girmeden önce bel fıtığı ameliyatı olduğunu, ancak cezaevinde durumun daha da kritikleştiğini kaydetti.

‘Doktor annemin tekrar ameliyat olması gerektiğini söylüyor’

Cezaevindeki annesinin sağlık durumu hakkında bilgi veren Gengeç, şunları söyledi: “Annem iki kez bel fıtığı ameliyatı oldu ve şimdi de enfeksiyon kaptı. Doktoru tekrar ameliyat olması gerektiğini söylüyor. Eğer olmasa yüzde 89 felç olma riski varmış. Annem cezaevinde de bel ağrısı yaşadığını, bunun için hastaneye gittiğini, ancak bir iğne verip geri gönderdiklerini söylüyor.”

‘Annemin cezaevinden çıkmasını istiyoruz’

Annesinin engelli olan kardeşine bakmakla sorumlu olduğunu ancak şu anda kendisinin baktığını ifade eden Gengeç, ben tek bakmaktan zorlanıyorum. Tek başına bakımını üstelenemiyorum. Önceden annem bakardı ben anneme yardım ederdim. Ama şimdi ben tek başıma bakıyorum. Annemin hasta olduğu için ev hapsi verilsin diye başvuruda bulunduk ama başvuru ret edildi. Annemin cezaevinden çıkmasını istiyoruz “şeklinde konuştu. Esra Aydın

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *