ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Anneler gecesi çok güzel oldu

Anneler gecesi çok güzel oldu
YAYINLAMA: 26 Ocak 2023 / 11.40
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2023 / 11.40
Bir okul yaptıran “Anneler Derneği” bu kez de okulun üstünü yaptırmak için faaliyete geçti. Yemekli ve müzikli toplantıya, dernek idare kurulu üyeleri de 10 bin liralık bilet alarak katıldılar.

Şehrimize bir ilkokul hediye eden “Anneler Derneği” bu okulun noksanlarını temin etmek için yemekli ve müzikli bir gece tertipledi.

Orduevi salonlarında cumartesi günü akşamı yapılan toplantı, büyük bir rağbet gördü ve birçok aileler geceye katıldı.

10 bin lira olan bilet bedelini tüm aileler seve seve vermişti.

Anneler Derneği idare kurulu üyeleri bu gece için hem 10 bin lira vererek bilet almışlar, hem de masalardaki yemek ve mezeleri evlerinde yaparak getirmişlerdi.

Bu yüzden hemen hiçbir masrafları olmamış, derneğe bir buçuk milyon lira gelir sağlamıştır.

Geceyi dernek başkanı Süheyla Tahaoğlu, tam metnini aşağıya aldığımız güzel bir konuşma ile açtı.

Saat 1’e kadar devam eden gece, neşeli ve eğlenceli geçti. Orduevi salonu gayet güzel düzenlenmişti.

Geceden elde edilen bir buçuk milyon lira ile anneler okulun noksanlarını giderecek, artan para ile de okulun üst kısmının yapımına başlanacak.

Şehrimize bir okul kazandıran dernek yöneticilerini ve neşe dolu bu gecenin tertipçilerini Osman Tuzcu yarın ayrı bir yazı ile sizlere tanıtacak.

Dernek Başkanı Süheyla Tahaoğlu’nun konuşması aynen şöyle: “Sayın hanımefendiler, beyefendiler, değerli misafirlerimiz, Anneler İlkokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin okul yararına tertiplediği geceye hoş gediniz.

Bu okulun özelliği, yapılmasında bütün Gaziantepliler’le beraber erinden generaline kadar tüm beşinci zırhlı tugay mensupları ve eşlerinin büyük katkıları olmasıdır.

Okulun yapımı sırasında bütün Gaziantepliler’den çok yakın maddi ve manevi destek ve çok içten ilgi gördük. Huzurlarınızda hizmeti geçen herkese teşekkür ederiz. Bu mütevazi geceye katılmakta gösterdiğiniz ilgi bunun en gerçekçi kanıtıdır. Neşeli bir gece geçirmenizi ve eksiklerimizin bağışlanmasını dileriz. Bütün dernek üyeleri adına hepinizi saygıyla selamlarım efendim…”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *