ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Anne sütünün önemini unutmayın

Anne sütünün önemini unutmayın
YAYINLAMA: 13 Ocak 2023 / 16.23
GÜNCELLEME: 13 Ocak 2023 / 16.23
Sağlık müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, anne sütünün bebekler için en ideal besin olduğunu bildirdi. Yıldırım, anne sütünün bebekler için çok önemli olduğunun uzun yıllardan beri bilindiğini, son 30 yılda yapılan çalışmaların bu gerçeği bilimsel olarak da ortaya koyduğunu belirtti.

Anne sütünün, çok besleyici olmasının yanı sıra hastalıklardan koruyucu etkisinin de bulunduğuna dikkat çeken Yıldırım, şu bilgileri verdi:

“Anne sütüyle beslenen bebekler daha sağlıklı büyür ve hastalıklara karşı dirençli olurlar. Doğumdan sonraki ilk yarım saat içinde bebeğin emzirilmesi, yüksek protein değeri, ya da eriyebilen vitaminler ve enfeksiyonu önleyen özellikleri olan ağız sütünün alınması bebeğin beslenmesi ve sağlığı açısından çok önemlidir. Ağız sütü, bebeğin ilk aşısıdır. Ağız sütünün tamamını alabilmesi için bebeğe şekerli su gibi sıvıların verilmemesi gerekir. Anne sütüyle beslenen çocuklar başta ishal olmak üzere bulaşıcı hastalıklara daha az yakalanırlar.”

Bebeklerin özellikle ilk altı aylık dönemde anne sütü ile beslenmelerinin gerekli olduğunu kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

“Çalışan anneler, işe gitmeden önce bebeğini emzirmeden bir süre önce çok temiz bir fincan ya da kavanoza sütünü sağarak, bebeğine içilmek üzere bırakabilirler. Sağılan süt, temiz bir bez veya kapakla kapatılıp, serin bir yerde saklanmalıdır. Sağılmış süt ısıtılmamalı, kaynatılmamalıdır. Sağılmış anne sütü buzdolabı dışında 8 saat bozulmadan kalabilir. Emzirmek, anne sağlığı açısından da son derece önemlidir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *