ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Anne sütü, bebek için en ideal ve doğal besin

Anne sütü, bebek için en ideal ve doğal besin
YAYINLAMA: 10 Haziran 2021 / 14.59
GÜNCELLEME: 10 Haziran 2021 / 14.59
Ülke nüfusunun yüzde 35’ini oluşturan 0-14 yaş arası çocuklarda ölüm nedenleri arasında beslenme yetersizliğinin tek başına veya enfeksiyonlarla ikincil olarak ilk sıralarda yer aldığı belirtildi.

İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Yalçın Mahsereci, 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, bebek ve çocukların beslenmesinin doğdukları andan itibaren düzenlenmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, Sağlık Bakanlığı’nca anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, ölümlerin önlenmesi anlamında 1987 yılından bu yana, diğer çocuk sağlığı programlarına paralel olarak “anne sütünün teşviki” programın uygulandığını açıkladı.

Bebeklerin anne sütü ile beslenmesi kapsamında yaşamın ilk 6 ayında sadece anne sütü ile beslenmenin amaçlandığını kaydeden Mahsereci, “Anne sütünün bebek için en ideal, doğal ve sade besin olması, her zaman temiz ve mikropsuz olması, özel harcama gerektirmeyen ekonomik niteliği, kolay sindirilen, karın ağrısı ve kabızlığın daha az görüldüğü bir besindir. Doğumdan hemen sonra gelen ağız sütünün hastalıklardan koruyucu nitelik taşıması gibi yararlarının yanı sıra anne ile bebek arasında sevgi bağı kurulmasını sağlayıcı özellik taşıması ve bebeğin zeka gelişiminde olumlu etkisi, anne sütünü eşsiz bir besin yapmaktadır. Annelerin kendi beslenmesine de dikkat ederek bebeklerini ilk 6 ayda sadece anne sütüyle beslemeleri kadar, zamanında ve uygun ek gıdalara geçişleri de önemlidir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *