ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Ankara’dan gelen teknik kurul ilmi ölçümlerle kirlilik bulamadı

Ankara’dan gelen teknik kurul ilmi ölçümlerle kirlilik bulamadı
YAYINLAMA: 18 Ekim 2020 / 17.31
GÜNCELLEME: 18 Ekim 2020 / 17.34
Şehrimizde hava kirliliği yok

Narlı yolu vadisi ve Alleben Deresi’ndeki hava akımı, şehrin havasını temizliyor. Ocak ayı içinde Ankara' dan Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığından gelen teknik bir kurul şehrimizin hava kirliliği durumunu ölçtü. İlmi bir şekilde yapılan ölçümlemede kirlilik tepit edilmedi.

Yurdun büyük kentlerinde görülen hava kirliliği, özellikle Ankara’daki anormal durum nedeniyle zehirlenmeler başlamıştı. Kitle halinde ölümleri önlemek için kaloriferlerin yakılması bir süre yasaklanmıştı. Bunun üzerine Eskişehir, Erzurum, Diyarbakır, Adana, Gaziantep, İzmir ve diğer büyük kentlerde hava kirliliğinin sağlığı tehdit edici durumda bulunup bulunmadığının tespiti için teknik elemanlar görevlendirilerek incelemeler yaptırıldı.

Şehrimize gelen hava kirliliğini araştırma ekipleri yaptıkları ilmi inceleme sonunda, kirlilik bulunmadığını tespit etti. İlgililer şehrimizde hava kirliliğinin bulunmamasının başlıca nedenlerini şehrin yedi, sekiz tepe üzerinde kurulmuş olmasına, Alleben Deresi ile Narlı yolu boğazının hava akımını sağlayarak yılın her mevsiminde kentin havasını temizlemesi olarak görüyorlar.

Çevre Sağlığı Başkan vekili Ali Öztürk konuyla ilgili olarak görüşen arkada şrmıza Ankara'dan hava kirliliği için ekiplerin gelerek incelemelerde bulunduklarını, hava kirliliğinin Gaziantep şehir merkezi için söz konusu olmadığının tesbit edilerek rapor halinde Bakanlığa bildirildiğini söyledi.

Özellikle kış aylarında şehrimizde de görülen soba dumanları ve insanın burnunu adeta yakan kirli havanın devamlı hava akımı yollarıyla temizlenmesi hava kirliliğinin önlenmesine ve devamlı görülmemesine neden oluyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *