ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ankara, üretimin sesini duymuyor

Ankara, üretimin sesini duymuyor
YAYINLAMA: 07 Haziran 2021 / 15.39
GÜNCELLEME: 07 Haziran 2021 / 15.39
Siyasi belirsizliğin ortadan kalkması ve ülkenin güçlü bir irade ve hükümete kavuşması gerektiği vurgulanırken, sanayicinin ilk kez bu kadar bunalmış, sıkılmış, işçisini, üretimini ve fabrikasını kaybetmiş büyük bir iş tamiratıyla seçime gittiğine dikkat çekildi.

Ne yapacağını bilmeyen ve üretimin önündeki engelleri ve sıkıntıları aşamayan iradesiz bir hükümetin ülkeye faydasının olamayacağını belirten GSO Başkanı Nejat Koçer, CHP’li adayların ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada, CHP’nin parlamentoya girmesi halinde sanayinin sorunlarına el atmasını istedi. Türkiye’nin, ilk kez bu kadar bunalmış, sıkılmış işçisini, üretimini ve fabrikasını kaybetmiş büyük bir iş tamiratıyla seçime gidildiğine dikkat çeken Koçer, “Mahalli kesimin sorunlarını halledelim, ardından reel kesime geçeceğiz sözüyle hareket eden hükümetin, üretimin önünü açabilecek hiçbir icraat olmadı” dedi.

Seçime giderken enerji fiyatlarında indirime gidilmesi, faturalara yansıtılan TRT payını kaldırma gibi uygulamaları bir seçim yatırımı olarak gördüklerini söyleyen Koçer, “Yüzde 3,5 TRT payıyla artık TRT’yi finanse etmek istemiyoruz dedik. Daha ileri giderek, ‘Birkaç kurumu daha sanayicinin faturasının altına yazın bunları da sanayici finanse etsin’ dedik. Dünyanın en pahalı enerjisini kullanacaksın, kayıp kaçak oranı yüzde 22 olacak, bazı illerde bu yüzde 80’lere kadar çıkacak ve bunun sorgusu suali olmayacak. Öbür tarafta her yıl belli aylarda enerji dar boğazı diye tepenizde sorun oluşturulacak ve sonra çıkılıp, olmayan enerji en pahalı enerjidir denilecek. Bu enerji fiyatlarıyla sanayi bir yere gitmez.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *