ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Anayasa oylamasında oy kullanmayanların yazılma süresi 31 Mayısta sona erdi

Anayasa oylamasında oy kullanmayanların yazılma süresi 31 Mayısta sona erdi
YAYINLAMA: 30 Ekim 2022 / 19.19
GÜNCELLEME: 30 Ekim 2022 / 19.19
Herkesin kütükte adının bulunup bulunmadığını kontrol etmesini sağlamak için seçmen kütükleri 2 Ekim’e kadar askıda kalacak

Yüksek seçim kurulu tarafından seçmen kütüklerinin askıda kalma süresi bir hafta daha uzatıldı. Buna göre vatandaşların adlarının seçmen kütüklerinde bulunup bulunmadığını kontrol etmeleri için seçmen kütükleri 2 Ekim’e kadar askıda kalacak. Anayasa oylamasında oy kullananların adları seçmen kütüklerinde bulunmadığı taktirde seçmen kartıyla başvurarak, düzeltme yaptırabilecekler. Seçmen kütüklerinde hiç adı bulunmayan ve Anayasa oylamasında oy kullanmamış olanların kütüklere yazılma süresi 31 Mayıs’ta sona ermişti. Şimdi yeniden seçmen yazımı yapılmayacak.

Anayasa oylamasında, başka bir ilde oyunu kullandıktan sonra diğer bir ile nakil yapmış olanların 6 Kasım’da yapılacak olan milletvekili seçimlerinde oylarını kullanmaları için ellerinde seçmen kartı ile başvurmaları halinde adları ilimiz seçmen kütüklerine nakledilerek yazılacak.

Seçmenin bir hak olduğu kadar, aynı derecede bir sorumluluk ve görev olması nedeniyle herkesin adını mahallelerde asılı bulunan seçmen kütüklerinden kontrol ederek bulması gerekiyor. Seçmen kütüklerinin yazılışı esnasında adı, doğrumu, ana veya baba adının yanlış yazılması halinde seçmenler ilçe Seçim Kurullarına başvurarak düzeltmeler yaptıracaktır. Düzeltmelerin yapılabilmesi için vatandaşların nüfus hüviyet cüzdanlarını da birlikte götürmeleri gerekiyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *