ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Anavatan Partisi kapalı salon toplantısı yapıldı

Anavatan Partisi kapalı salon toplantısı yapıldı
YAYINLAMA: 29 Kasım 2022 / 16.05
GÜNCELLEME: 29 Kasım 2022 / 16.05
Toplantıda konuşan Genel Başkan Özal: “Memleket yönetimine talip olanlar maalesef köprü ile domates satışını ayıramıyorlar”

Anavatan Partisi Genel Başkanı Turgut Özal’ın katıldığı kapalı salon toplantısı Büyük sinema salonunda saat 22:30’da yapıldı. Halkın sevgi tezahürleri arasında konuşmasını sürdüren Özal yurdun önemli sorunlarını dile getirdi. Memleket sorunlarını ifade ederken “Devlet yönetimine talip olanlar maalesef bu işleri bilmiyorlar, domates ile köprü satışını ayıramıyorlar” dedi. Saat 23:45’te basın mensuplarıyla birlikte Kızılay’da yemek yiyen Anavatan Partisi Genel Başkanı Turgut Özal özetle şunları söyledi:

“Memleket bir daha ne anarşik ortama, ne de ekonomik anarşiye düşmemesi için hepimiz el ele vererek çalışmalıyız. Biz sosyal adaletçiyiz. Hayalci değil, akılcı sosyal adaletçiyiz. Serbest rekabete dayanan ekonomiden yanayız. 4 gündür Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu geziyorum. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Anavatan diyor. Batı’ya gidince de yine Anavatan denilecek.

Sizlere açıklıkla söylüyorum, Türkiye’nin meselelerini biz biliyoruz. Bizim kadromuz biliyor. Memleket yönetimine talip olanlar maalesef köprü ile domates satışını ayıramıyorlar. Bu gün enflasyon bize göre yüzde 35-40 oranındadır. Enflasyon canavarını yok etmek zorundasınız. Bunun usulünü bilmezseniz öldüremezsiniz. Biz bunu biliyoruz.

Memur, esnaf ve işçilerinde muayyen zaruri masraflarını vergiden düşüreceğiz. Halkın tasarruflarını daha kazançlı yerlerde kullanacağız. İşsizlere iş bulacağız. İşsizlerin sahibi biz olacağız. Yabancı ülkelere giden yurttaşlarımızı 3. sınıf insan muamelesinden kurtaracağız. Türkiye’de on kat daha fazla iş alanı açacağız. (Allah kimseyi Devlet kapısına düşürmesin) derler. Devletin ilk vazifesi vatandaşlara hizmet etmektir. Bürokrasi sorununu çözümleyeceğiz. Devlet memuruna, memur ve vatandaşa güvenecek. Aylarca, yıllarca süren işlemleri kaldıracağız. Vatandaşlarımızın yüzde 99’u namusludur, doğrudur. Yüzde biri için neden yüzde 99’una eziyet edelim?

Bu memlekette işsizlik artar, aç insanlar çoğalırsa anarşiye ortam hazırlanır. Bir memlekette insanları birbirine bağlayan sevgi, kültür ve eğitimdir. İyi ahlaklı bir nesil yetiştirmek zorundayız.

6 Kasım’da sağlam idareyi, işi iyi bilenleri iktidara getirin. 9 Kasım’da Türkiye’nin burçlarında Anavatan bayrağı dalgalanacaktır.”

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *