ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

ANAP’ta işler karıştı

ANAP’ta işler karıştı
YAYINLAMA: 01 Ekim 2021 / 13.14
GÜNCELLEME: 01 Ekim 2021 / 13.14
ANAP’ın olağanüstü kongresinin ardından Gaziantep teşkilatı ikiye bölündü. Turizm eski Bakanı ve ANAP kurucularından Mustafa Taşar’ın 40 kişilik MKYK listesine girememesinden MKYK’ya aday olan İl Başkanı Necati Binici sorumlu tutuldu.

Gaziantepli delegelerin kendisine oy vermediğini söyleyen Binici, “İl sekreterim bile bana oy vermedi. Benimle çalışmak istemeyenler gereğini yapmalı’ derken, Şahinbey İlçe Başkanı Eyüp Sağlıcak Binici’yi partiyi bölmekle suçlayarak, “Partiyi dağıttı. Kardeşi kardeşe düşürdü. Asıl kendisi gereğini yapmalı” diye Binici’yi istifaya çağırdı.

ANAP Olağanüstü Kongresi’nde Ali Talip Özdemir’e destek verdiklerini açıklayan ANAP İl Başkanı Necati Binici, yaklaşık 2,5 ay Özdemir’in oluşturduğu çekirdek kadroda yer alarak çalıştığını belirtti. Kongreden sonra il teşkilatında yaşanan gerginlikler ve kongrede ikiye bölünmeyle ilgili Sabah’ın sorularını yanıtlayan Binici, kongrenin çok demokratik ve seviyeli bir ortamda geçtiğini vurguladı.

Gaziantep teşkilatı olarak Özdemir’e destek verdiklerini hatırlatan Binici, Taşar’ın MKYK’ya girememesine üzüldüğünü belirterek şöyle konuştu: “Sayın Taşar MKY’ya giremedi buna üzüldüm. Uzun süre kararsız ve tarafsız kalması bunda etkili oldu. Adaylara karşı tarafsız bir tavır sergilemek istedi ve bir hafta kala Özdemir’in listesinde MKYK’ya aday oldu. Ancak 21 oyla 41. sırada yer alarak 40 kişilik listeye giremedi. Ancak birinci yedek olabildi. Niçin böyle oldu, onu oturup tartışacağız, İl teşkilatı olarak bunun muhasebesini yapacağız.”

Taşar ile aralarına herhangi bir sorun olmadığını ifade eden Binici MKYK’ya aday olmasını Taşar’ın bizzat istediğini belirterek, “Bu tür sözleri birileri kasıtlı olarak ortaya atıyor. Hatta böyle konuşanlar bana MKY Kurulu seçiminde oy vermeyen delegelerdir. Bunlara rağmen MKYK’ya aday oldum, 193 oy alarak 48. sıraya geldim. 40 Kişilik MKYK’ya giremedim ama aldığım oy da azımsanamaz. Uzun süre birlikte çalıştığım ilçe başkanı ve il yöneticilerim, delegeler bana bunu yapmamalıydı. Şok oldum” dedi.

İl Genel Sekreteri Sıtkı Severoğlu ile Şahinbey İlçe Başkanı Eyüp Sağlıcak ve kongre delegesi Namık Taşar’ın kendisine açıkça oy vermeyeceklerini söylediklerini ileri süren Binici sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyük kongre delegemiz 15 kişi. Bunlardan üçü dışında isimlerini saydıklarım başta olmak üzere bana oy vermediler. 14 Ocak salı günü yaptığımız yönetim kurulu toplantısında İl Sekreteri Severoğlu, bana oy vermediğini tekrar etti” dedi.

Binici, “Dolayısıyla bana karşı böyle bir tavır alanların bundan sonra gereğini de yapması gerek. Sözlerimle neyi ifade etmek istediğim her halde anlaşılıyor. Beni istemeyenler benimle nasıl çalışacak?”

Kendisine oy vermeyenlerin partinin giderlerine tek kuruş katkıları olmadığını belirten Necati Binici, “İsmini verdiğim insanlar partinin giderleri konusunda tek kuruş yardım yapmaz. İl teşkilatının giderini yaklaşık 6 aydan bu yana ben cebimden karşılıyorum. Bunların tek kuruş yardımı olmadı. Severoğlu’na sorun kaç kuruş, kime vermiş? Ve ben görevimin başındayım. Partim için de sonuna kadar çalışacağım” diye konuştu.

 Çeşitli nedenlerle ANAP'tan ayrılan herkese partinin kapısının açılmasının faydalı olacağını belirten Binici, “Genel başkanımız bu konuda isabetli karar verdi. Önümüzdeki günlerde il başkanı olarak eskiden partide görev yapan il ve ilçe baş-kanları, yöneticiler, belediye meclis üyeleri başta olmak üzere küsüp giden tüm partilileri tekrar partiye davet edeceğim. Şimdi bunların listesini hazırlıyoruz. Bunların gelmesi partiye güç katacaktır. Yeniden yapılanmayla ANAP tekrar eski gücüne kavuşacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *