ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

ANAP’ın, DYP’den farkı yok

ANAP’ın, DYP’den farkı yok
YAYINLAMA: 23 Eylül 2021 / 13.20
GÜNCELLEME: 23 Eylül 2021 / 13.20
Muhalefette olmasına rağmen son seçimlerde sürekli oy kaybeden DYP’de sular durulmuyor.

Mehmet Ağar’ın da partiyi kurtaramayacağını belirten DYP eski Başkanı İzamettin Karslıgil, partinin kökeninin bozuk olduğunu, partiyi bu duruma düşürenlerin halen görevde olduğunu söyledi. Ağar’ın ekibinde bazı şaibeli kişilerin bulunduğuna dikkat çeken Karslıgil, DYP’nin bu şekilde kendine gelemeyeceğini vurguladı.

Merkez sağda ciddi boşluk olduğunu kaydeden Karslıgil, “Herkes bilirim diye çıkıyor ama iş başa düşünce hiç de bilmiyor. Örneğin Gaziantep’te siyaseti ben bilirim diye geçinenler bakın partiyi ne hale getirdi. Partiyi bitirdiler. Aldığımız oy 1999 seçimine göre yüzde 50 düştü. Partiye bu kadar oy kaybettirenlerde eğer birazcık gurur varsa hemen istifa eder. Genel başkanın istifası yetmez. Yeniden köklü bir yapılanma şart” dedi.

Merkez sağda yer alan ANAP’ın da DYP’den farkının kalmadığını kaydeden Karslıgil, “Çünkü aynı kişiler ANAP içerisinde de var. Onun için bunların bir kenara çekilmesi gerek. Aksi halde partiler iflah olmaz. Zaten bu yapı ve kadrolarla yola devam ederlerse başarılı da olamazlar. O zaman AKP merkez sağı toparlar” diye konuştu.

Öte yandan CHP’de ümitli olduğunu, ancak iktidar olmadığını belirten Karslıgil, “CHP’nin iktidar olmasını çok istiyordum. Şaibesiz, dürüst insanlardı, ama olmadı. CHP muhalefet görevini yapamıyor. Örneğin milletvekili bile olmayan biri, hükümet adına çıkıp ülke ülke, özel uçakla dolaşıyor, ama muhalefet partisi çıkıp sen kimsin, kimin adına hangi sıfatla ülke ülke dolaşıyorsun diye sormuyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *