ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

ANAP tükeniyor

ANAP tükeniyor
YAYINLAMA: 20 Ekim 2020 / 17.00
GÜNCELLEME: 20 Ekim 2020 / 17.00

ANAP’tan istifa eden milletvekillerinin katılımı DYP’lilere moral verdi. DYP Şehitkamil İlçe Başkanı Yaşar Gümüşburun, bu katılımların partinin merkez sağın tek partisi olacağının işaretini verdiğini açıkladı. Gümüşburun, iktidar partisi milletvekillerinin vaadlerinirine getiremediği için vatandaşın karşısına çıkamadığını ve bu durumdan kurtulmak için DYP’ye geçtiğini ifade etti.

Gümüşburun, “ANAP Genel Başkanlığı, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı yapmış bir milletvekili partisinden istifa edip DYP’ye geldi. Şu ana kadar ANAP’tan 7 milletvekili partimize geçti. Bu durum partimiz için çok sevindirici olmakla beraber, ANAP’ın bittiğinin bir göstergesidir. Merkez sağdaki tek parti DYP olacaktır” diye konuştu.

İktidar partilerinin IMF’ye uyum için çıkardığı yasaların Türk milletine uygun olmadığını belirten Gümüşburun, IMF’nin isteklerine uyarak halkı hiç düşünmeden gelişi güzel kararlar alındığını kaydetti. Yapılan araştırmalara göre şu anda seçim olsa sadece iki partinin barajı aşacağını söyleyen Gümüşburun, “Partimiz ve bazı şirketlerin yaptığı araştırmalara göre şu an iki parti barajı aşıyor. Biri AK Parti, diğeri DYP. Partimizin oy oranı yüzde 19.5 ile yüzde 24 arasında değişiyor. İktidar partileri barajı aşamayacaklarını anladıkları için barajı aşağıya çekmeye uğraşıyorlar, ama bunda başarılı olamayacaklar” dedi.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *