ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Anadolu’yu dansın renkleriyle sahneye taşıdılar

Anadolu’yu dansın renkleriyle sahneye taşıdılar
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.32
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.32
Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen "Geleneksel Dansın Renkleri" gösterilerinde
Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen "Geleneksel Dansın Renkleri" gösterilerinde Anadolu bir baştan bir başa halk oyunları ve folkloruyla gözler önüne serildi. Muhteşem gösteriyi izleyen konuklar öğrencileri ayakta alkışlarken öğrencilerin yöresel kıyafetleri ve yüksek performansları dikkat çekti.
2018-2019 eğitim öğretim yılının son günlerine gelinirken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri yıl sonu etkinlikleri kapsamında bir birinden muhteşem gösterilere imza atmayı sürdürüyor. Geleneksel hale getirilen ve Anadolu folklor kültürünün canlandırıldığı dansın renkleri gösterileriyle konuklara adeta halk oyunları ziyafeti çektiren GKV Özel İlkokulu öğrencileri ayakta alkışlandı. Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen gösteriye GKV Mütevelli Kurulu Üyeleri Osman Kıratlı ve Mustafa Özgün, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdür Yardımcıları Can Hoşcan ve İsmet Tiryaki, GKV Özel İlkokul Müdürü Abdullah Dağlı, GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir, Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut’un yanı sıra idareciler, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.
"Halk danslarımız Anadolu'nun değerlerini simgeliyor"
Danışmanlığını halk dansları öğretmenleri Tülay Kıratlı ve Ayşe Güner'in yaptığı gösteride toplam 146 ilkokul 4. sınıf öğrencisi performans sergiledi. Ülkenin her bölgesinden yöresel dansların 146 ayrı kıvılcımla izleyicilere ulaştığı gösterinin hazırlıkları yaklaşık 1 yıl sürdü. Ülke topraklarının renkliliğini ve zenginliğini dansla bütünleştiren Anadolu'yu ve medeniyetleri sanatla yansıtan gösteri "7 Bölge, 7 Renk" temasıyla 6. kez sahnelendi.
Sınıf ve branş öğretmenlerinin de katkı sağladığı gösterilerde günün anısına okul idarecileri tarafından katkı sağlayan öğretmenlere çiçek takdim edildi. Gösteri 10. Yıl Marşı ve emek veren tüm öğretmenlere çiçek takdim töreni ile son buldu. Haber Merkezi
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *