ANASAYFA arrow right Güncel

Anadolu’nun internet medyası kendi öz kaynağı ile habercilik yapıyor

YAYINLAMA: 28 Eylül 2022 / 21.10
GÜNCELLEME: 28 Eylül 2022 / 21.10
Radyo Televizyon Üst Kurulu ve Türk İnternet Medyası Birliği tarafından Ankara’da gerçekleştirilen toplantıda yasal düzenlemeler ve beklentiler konuşuldu

İnternet Yayıncılığı mesleğinin ve dijital yayıncılığın önemli sorun ve beklentileri ile gerekli yasal düzenlemelerin masaya yatırıldığı çalıştaya GAİGAD adına Başkan Levent Özkurt katıldı.

Yurtdışından ve Türkiye’nin  81 ilinden İnternet Medya temsilcileri, RTÜK Başkan Yardımcıları ve ilgili meslek kuruluşları toplantıya geniş katılım sağladılar. Çalıştayın açılışında konuşan TİMBİR Başkanı Dr. Süleyman Basa, “RTÜK uygulamalarından internet medyasının sorunlarına, dezenformasyondan içerik üretimine kadar birçok konuyu konuştuk. İnternet Medyası her geçen gün büyükmekte ve etki alanını genişletmektedir.

Bugün Anadolu’nun 7 bölgesinden 81 il de kendi emekleri ile insanlara haber ulaştıran gazeteci arkadaşlarımız aramızdalar. Hepsi ayrı bir başarı hikayesidir. Bugün İnternet Medyası ülkemizde kendi emekleri ile şu anki gücüne erişmiştir. Devletten desteği almadan, ticaret odasında berberler odasından emlakçılar odasına farklı tüzel kişiliklerle muhatap olarak, basın kartı olmadan yokluklar içerisinde gazetecilik mücadelelerini devam ettirmişlerdir. Övünerek söylüyorum ki Anadolu’nun internet medyası kendi öz kaynağı ile habercilik yapmıştır. Burada fon alan kuruluş yoktur, yabancı vakıfların sözcülüğünü yapan gayri milli niyetleri taşıyan medya kuruluşları yoktur. Burada yer alan medya mensupların gücün değil milletin medyasıdır” dedi.

RTÜK Başkan Yardımcısı Orhan Özdemir’in moderatörlüğünü yaptığı, Av.Aydın Demir, Şebnem Bursalı, Orhan Samast ve Av. Cüneyt Altıparmak’ın konuşmacı olarak kürsü aldığı çalıştayda; İnternet Yayıncılığında Lisanslama ve Yetkilendirme Süreçleri, Medyada Dezenformasyon, İnternet Medyası Basın Etiği ve İtibar internet Medyası Hukuki Sorunlar,  İnternet Medyasında Teknik Ve İçerik Geliştirme, İnternet Medyasının yasal altyapı ihtiyacı, Yurt dışında Türk Medyası, İnternet Gazeteciliğinde İçerik Üretimi konuları detaylarııla konuşuldu.

TİMBİR Gaziantep Kurucusu ve GAİGAD Başkanı Levent Özkurt’ta, önümüzdeki ay içinde yasalaşması için TBMM’ye sunulacak olan yasa taslağının kapsamıyla ilgili internet medyası için yönetmelikler beklediklerini ve gazetecilikte dijitalleşmenin kısa vadede gerçekleşeceğini vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *