ANASAYFA arrow right Yaşam

“Anadolu Uygarlıklarından İzler Anadolu’da” sergisi açıldı

YAYINLAMA: 18 Kasım 2022 / 20.52
GÜNCELLEME: 18 Kasım 2022 / 20.52
Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde hazırlanan “Anadolu Uygarlıklarından İzler Anadolu’da” sergisinin açılışı, Zeugma Mozaik Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Sergide, GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayhan Özer, Öğr. Gör. Tuğrul Alpaslan Damgacı ve Ar. Gör. Bekir Baba’nın da eserlerinin yer aldığı altmışı aşkın sanatçının çeşitli tekniklerle yaptıkları resim, heykel ve seramik türündeki eserleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Programın bir önceki aşamasında GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleştirilen “Anadolu Uygarlıkları ve Sanat Üzerine Panel” etkinliğinde konuşma yapan Prof. Dr. Aydın Ayan, Prof. Dr. Adnan Tepecik, Prof. Dr. Alaybey Karoğlu, Ressam ve Şair Bünyamin Balamir ve Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay da sergiye eserleriyle katıldı. Açılışta bulunan sanatçılarla ziyaretçiler, sergilenen eserler üzerine fikir alışverişinde bulundu. Büyük ilgi gören sergi 30 Kasım 2022 tarihine kadar Zeugma Mozaik Müzesinde ilgililere açık olacaktır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *