ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Anadolu basını şehrin, bölgenin dertlerini ve isteklerini aksettirmelidir” 

“Anadolu basını şehrin, bölgenin dertlerini ve isteklerini aksettirmelidir” 
YAYINLAMA: 09 Ekim 2020 / 13.43
GÜNCELLEME: 09 Ekim 2020 / 13.43
Gazeteniz Sabah 21 yaşına bastı

Gazeteniz SABAH 21 yaşına bastı. Gazetemizin kurucusu Osman Tuzcu yaş günümüz dolayısıyla Anadolu Basını hakkındaki görüşlerini şöyle açıkladı:

“Anadolu Basınının kuvvetli olabilmesi için mahalli haberlere büyük önem vermelidir. Şehrinin ve bölgesinin dertlerine bilinçli olarak eğilmelidir. Anadolu basınının daha nitelikli çıkabilmesi için denetleme kurullarının çalıştırılması şarttır.

Bugün mahalli basında görülen gevşeklik ve yerli habere fazla önem vermeme, 212 sayılı kanunun tatbik edilmemesinden ileri gelmektedir.

212 sayılı kanunun sıkı olarak tatbiki Anadolu Basınına daha iyi bir şahsiyet getirecek ve gazetelerin daha nitelikli çıkmasını sağlayacaktır. Anadolu Basını yerli haberle dolu olmadıkça okuyucu bulması da mümkün değildir.”

Kuruluşundan bugüne kadar gazeteniz SABAH gözünü budaktan, sözünü dudaktan esirgemeden yasalar çerçevesi içinde şehrimize ve yurdumuza hizmetten geri kalmadı. Atatürk ilkeleri doğrultusunda halkının derdini kendi derdi bildi, sevinciyle sevindi.

İnandığı halka hizmet yolunda bugün de yarın da aynı çabayı bilinçli olarak sürdürecektir. Sağlıklı, başarılı, mutlu bir yaşam dileğimizle nice yaş günümüzde birlikte olmak dileğiyle, yarınların gönlünüzce olmasını dileriz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *