ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Amerika’nın Türkiye Başkonsolosu şehrimize geldi

Amerika’nın Türkiye Başkonsolosu şehrimize geldi
YAYINLAMA: 21 Mart 2023 / 17.27
GÜNCELLEME: 21 Mart 2023 / 17.27
Rotary kulübün kokteyline 30 çift katıldı

“Sayın Gaziantepli dostlarım, misafirperverliğinizden guru rduyabilirsiniz…”Bu sözleri Amerika’nın Türkiye Başkonsolosu Newbery söylüyor. Hem de Türkçe olarak…

 Gaziantep Rotary Kulübü Derneğinin pazartesi günü Şato Restaurant’ta bir kokteyli vardı. Amerika’nın Türkiye Başkonsolosu Newbery ile Adana konsolosu Newbery bu kokteyle davetli idi.

Saat 18:30 dan 21’e kadar devam eden kokteyl partide şehrimizin tanınmış iş adamları, bir kısım doktorlar, avukatlar eşleri ile bulundular.

Amerika Başkonsolosu mikrofon başında toplantıda bulunanlara Türkçe hitap ederek “Sayın Gaziantepli dostlarım, misafirperverliğinizden guru duyabilirsiniz” dedi ve ondan sonra da İngilizce konuştu. Aykut Tuzcu bu konuşmaları hemen Türkçeye çevirerek misafirlere anlattı.

  Başkonsolos özetle şöyle dedi: “12 yıl önce Adana konsolosu olarak Gaziantep’e gelmiştim. Ne kadar çalışkan olduğunuzu bilirdim. Bu defa çok gelişmiş olduğunuzu gördüm..”

Yazarımız Ayfer Ünsal’da Amerikan Başkonsolosu ile Adana konsolosuna Gaziantep şehrini gezdirdi. Bakırcılara götürdü. Antep elişi satıcılarıyla tanıştırdı. Antep elişini gergef ile işleyenleri gösterdi.

Başkonsolos ile Adana konsolosuna Gaziantep elişi birer gümüş tabak hediye edildi. Başkonsolosun tabağını Rotary Kulüp Başkanı Dr. Selçuk Yetkin Adana konsolosuna da ikinci başkan Mustafa Geylani verdi.

İki saat devam eden kokteyl parti samimi bir hava içinde geçti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *