ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Amerikan Hastanesine Proktoloji ünitesi açılıyor

Amerikan Hastanesine Proktoloji ünitesi açılıyor
YAYINLAMA: 12 Mayıs 2022 / 14.59
GÜNCELLEME: 12 Mayıs 2022 / 14.59
Gaziantep Sağlık Eğitim Vakfı Amerikan Hastanesi kendini yenilemeye devam ediyor. Hastane bünyesinde proktoloji ünitesi açılıyor. Yeni ünite sayesinde bölgede yaygın olan basur ve mayasır ile varis hastalarının lazerle tedavisinin yapılacağı, kısa süreli tedaviden sonra hastanın sağlığına kavuşabileceği belirtildi.

Dünyada her üç kişiden birinde basur var

Gaziantep’e ilk defa Amerikan Hastanesi bünyesinde kullanılacak olan Proktoloji ünitesinin sorumlu hekimi genel cerrah operatör doktor Hilmi Baltacı, dünyada her üç kişiden birinde basur görüldüğünü, yöremizde de hastalığın çok yaygın olduğunu belirtti. Baltacı, böyle bir ünite eksikliği hissedilen sağlık hizmetini verme gayretinde olduklarını açıkladı.

50 yaş üzerinde görünme riski yüksek

Yaklaşık olarak 50 yaş üzerindekilerin %50 sinde değişik derecelerde belirti veren homoroid vakası görüldüğünü belirten Baltacı, “Hastalığın oluşumunda ailevi anatomik özellikler, beslenme, meslek, iklim, psikolojik problemler, yaşlılık, endokrin değişiklikleri, yiyecek, ilaçlar, enfeksiyon, gebelik, egzersiz, öksürük, kusma, kronik kabızlık gibi faktörler etkili olmaktadır” dedi.

Kaşıntı, şişlik, ağrı, kabartı

kanama hastalığın belirtisi

Baltacı, hemoroidden şikayet eden hastada anal belirtilerinin kaşıntı şişlik, ağrı, kabartı, kanama ve dışarıya doğru çıkma tarzında bulgular olduğunu vurguladı. Gaziantep’te ilk kez Amerikan Hastanesi bünyesinde kurulan ve yaklaşık 50.000 $’a mal olan Proktoloji ünitesinin önümüzdeki günlerde hastaların hizmetine sunulacağı belirtildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *