ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Amerikalılar 1 litre benzinle 25 Almanlar ise 38 km gidebilen otomobiller geliştiriyor

Amerikalılar 1 litre benzinle 25 Almanlar ise 38 km gidebilen otomobiller geliştiriyor
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 13.07
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 13.07

Yalnız Türkiye'de değil, dünyada da Otomotiv sektörünü en çok etkileyen benzin tüketimini azaltmak için yapılan çalışmalar giderek yoğunluk kazanıyor.

Herald Tribuna Gazetesi’ne göre Amerikan Bilimsel Yayınlarında açıklanan araştırmalarda otomobil ve panel küçük kamyonet için gelecekteki Amerikan pazarı belirtiliyor. Charles Gray ve Fran Von Hippel adlı yazarların vardıkları sonuçta, 1995 yılında Amerika'da 1 litre benzinle 25 kilometre gidebilen otomobil ve panellerin yapılacağı bildiriliyor.

Otomotiv Sanayii'ndeki bu gelişmeler örnek olarak ise. Alınan Volksvvagen Firması'nın büyük benzin tasarrufu sağlayan otomobil lehin üretimini plânlaması gösteriyor. Vokswagen Firmasının 1 litre benzinle 32 km. hatta daha az gidebilen 4 kişilik otomobil üretimine geçebilmek için bütün planlarını hazırladığı ve bu sahadaki çalışmalarını sürdürdüğü açıklanıyor.

Yetkililerce, bu arabaların 1990 yılından daha önce, tahminen önümüzdeki 3-4 yıl içinde piyasaya çıkacağı ve böylece de otomotiv sanayii üzerindeki benzinin fiyatları baskısının bir ölçüde azalacağı ileri sürülüyor.

Otomobil Endüstri kaynaklarının raporlarına göre, 1 litre benzinle 38 km. gidebilen arabaların üretilebilmesi için testlerin yapıldığı, bu çeşit otomobillerin 3 silindirli, süper şarjlı, dizel motorlu, enerji stoklama bölümlü ve gücü daha çok tekerleklere vererek motor verimliliğini arttıracak şekilde olacakları belirtiliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *