ANASAYFA arrow right Yaşam

Amerika kıtasında 8 ayda 514 göçmen hayatını kaybetti

Amerika kıtasında 8 ayda 514 göçmen hayatını kaybetti
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.33
Uluslararası Göç Örgütü Sözcüsü Joel Millman, Amerika kıtasında yılbaşından 14 Ağustos'a kadar 514 göçmenin yaşamını yit
Uluslararası Göç Örgütü Sözcüsü Joel Millman, Amerika kıtasında yılbaşından 14 Ağustos'a kadar 514 göçmenin yaşamını yitirdiğini açıkladı.
Birleşmiş Milletler'in (BM) alt kuruluşlarından Uluslararası Göç Örgütü (IOM), bu yıl Amerika kıtasında 500'den fazla göçmenin hayatını kaybettiğini açıkladı.
IOM Sözcüsü Joel Millman, tarafından açıklamada, Amerika kıtasında yılbaşından 14 Ağustos'a kadar yaşamını yitiren göçmen sayısının, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 33 artarak 514'e yükseldiğini kaydedildi.
Kıtada geçen yıl ölen göçmen sayısının 384 olduğunu anımsatan Millman, Venezuela'daki siyasi krizin, bu yıl göçmen ölümlerinde görülen artışın büyük ölçüde sorumlusu olabileceğine işaret etti.
Millman, IOM'un hayatını kaybeden göçmenlerden 89'unun Venezuelalı olduğunu doğruladıklarını aktardı.
100'den fazlasının kimliği bilinmiyor
Amerika kıtasında bu yıl yaşamını yitiren göçmenlerden 100'den fazlasının milliyetlerinin bilinmediğini ifade eden Millman, ABD-Meksika sınırında ise günde yaklaşık bir göçmenin hayatını kaybettiğini söyledi.
2019'daki rakama, ABD ve Meksika'daki gözaltı merkezlerinde ölen 11 göçmenin dahil edilmediğini aktaran Millman, göçmenlerden 259'unun Karayipler'de geçirdikleri gemi kazalarında veya nehirleri aşmaya çalışırken boğularak öldüğünü söyledi.
65 göçmenin otoyol kazalarında öldüğünü ifade eden Millman, diğerlerinin ise trenlerde susuzluktan, hastalıktan veya tıbbi yardım alamamaktan yaşamını yitirdiği, bazı göçmenlerin ise şiddete kurban gittiği söyledi. (HA) bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *