ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Amerika 1983 yılına Bolivar yılı ilan etti

Amerika 1983 yılına Bolivar yılı ilan etti
YAYINLAMA: 21 Ekim 2021 / 15.35
GÜNCELLEME: 21 Ekim 2021 / 15.35
Latin Amerika'nın bağımsızlık mücadelesi tarihinin en büyük kahraman devlet adamlarından birisi olan Simone Bolivar’ın 200. doğum yılı nedeni ile Birleşmiş Milletler çerçevesinde kutlama törenleri yapılacak.

Simone Bolivar, başta Venezuela olmak üzere, Panama, Kolombiya, Ekvador, Bolivya ve Peru ülkelerinin bağımsızlığını sağlayan ünlü general ve devlet adamıdır. Simone Bolivar 24 temmuz 1783 tarihinde Venezuela başkentinde Karakas’ta doğmuştu.

Venezuela büyükelçiliği, bu konuda basına bir açıklamada bulundu, büyükelçiliğin açıklamasında şöyle denilmektedir: Amerika'nın tüm ülkeleri, özellikle bağımsızlığa kavuşturduğu Venezuela, Panama, Kolombiya, Ekvador, Peru ve Bolivya, bu yıl Simone Bolivar'ın 200’üncü doğum yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor.

Bolivar'ın görkemli mücadelesi Amerika tarihini doldurmuştur. 24 Temmuz 1783'te Karakas’ta tanınmış bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gözlerini açan Simone Bolivar, henüz çok genç yaşta erken, hocası Simone Rodriguez’le birlikte. Roma'nın yedi tepesinden biri olan Avantin dağında şu unutulmaz yemini etmişti: Üstüste şerefim ve Tanrı adına söylüyorum ki, kollarım, ülkem tümüyle bağımsızlığına kavuşuncaya kadar dinlenmeyecek.

Simon Bolivar sadece Venezuela'nın değil, birçok Güney Amerika ülkesinin bağımsızlığını sağlamayı başardı. Bugün söz konusu ülkeler Bolivar adını şükranla ve saygı ile anıyorlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *