ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘’Ambargo değil zulüm’’

‘’Ambargo değil zulüm’’
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Gaziantep Ticaret odası Başkanı Mehmet Aslan ambargonun siyasi bir yaptırım olmaktan çok adeta zulme yönelik bir işkenceye dönüştüğünü savundu. Aslan ‘’Irak’ta bebeklerin gıdasızlıktan ölmelerinin hesabını batılı insan hakları savunucula
Gaziantep Ticaret odası Başkanı Mehmet Aslan ambargonun siyasi bir yaptırım olmaktan çok adeta zulme yönelik bir işkenceye dönüştüğünü savundu. Aslan ‘’Irak’ta bebeklerin gıdasızlıktan ölmelerinin hesabını batılı insan hakları savunucuları ne zaman verecek? Ambargo bilinçli olarak batılı ülkerin çıkarları doğrultusunda uzatılıyor diye konuştu.
Irak Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Zuhair Abdul Ghafur Younis başkanlığındaki Irak heyeti dün Vali Muammer Güler Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Gaziantep Ticaret odası Sanayi Odası ile Ticaret borsasını ziyaret etti ve sanayi incelemelerde bulundu.Iraklı sanayici ve işadamları ile Gaziantepli sanayici ve işadamları Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda Ortak toplantı yaptı.Konuşmalardan sonra iki ülkenin işadamları ikili görüşmeler yaptılar.
Irak heyeti Başkanı Zuhair Abdul Ghafur Younis konuşmasında Gaziantep’te gördüğü ilgiden memnun kaldığı ifade ederken başta Mehmet Aslan olmak üzere Gaziantepliler’in ambargonun kaldırılması için gösterdikleri çabayı memnunlukta karşıladıklarını bildirdi. İki ülke arasında serbest ticaret yapılmasının her iki tarafta da büyük yarar sağlayacağını söyleyen Zuhair Abdul Ghafur Younis, Gaziantepli ihracatçıların çeşit ve fiyat konusunda kendilerine yardımcı olmadıklarını istedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *