ANASAYFA arrow right Güncel

Amacımız sorun çıkarmak değil, diyalogla çözmek

YAYINLAMA: 29 Eylül 2022 / 22.34
GÜNCELLEME: 29 Eylül 2022 / 22.44
Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Şehitkamil İlçesi Taşlıca Mahallesi 8035 ada, 1 parselde kayıtlı 52 bin 988 metrekare, 8034 ada 1 parselde kayıtlı 29 bin 864 metrekare ve 148 bin 588 metrekare arsaların ihalesinde gergin anlar yaşandı

3 ihaleye S.S Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ile S.S Gaziantep Mobilyacılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi katıldı, ancak S.S Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, üyelerinin mobilya sektöründe faaliyet gösterdiğine dair belgeleri sunmadıkları gerekçesiyle ihale alınmadı.

S.S Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif Başkanı Murat Gün, sorunların diyalogla ile çözülmesinden yana olduklarını belirtirken, ‘Amacımız sorun çıkarmak değil, diyalog içerisinde çözüp esnafın mağduriyetinin giderilmesi” açıklamasını yaptı.

Sizden adalet bekliyoruz, ancak bu adaleti 8 yıldan beri göremiyoruz

Gün, “3-4 milyon TL’lik arsaları 15-20 kişiden kurulan kooperatiflere veriyorsunuz. 8 yıllık bir kooperatifiz. Neye göre hareket ediyorsunuz. Biz sizden adalet bekliyoruz, ancak bu adaleti 8 yıldan beri göremiyoruz. Bu esnafın suçu nedir. 2014 yılında Büyükşehir Belediye Meclis kararı kentsel dönüşüm alanı ve 2017 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen tek yer Nizip Caddesi. Fıstıkçı, baharatçı, tır-dorsecilerin ihtiyacı yokken bunlara arsa verildi, İlk arsa verilmesi gereken Nizip Caddesi’ndeki esnaf idi, ama verilmedi. Kaç esnafımız iflas etti, haberiniz var mı?” açıklamasında bulundu.

23 milyon 944 bin 631 bedel ile açık artırmaya çıkarılan 52 bin 988 metrekare arsaya 25 milyon 170 bin TL teklif verildi, ancak ihale 26 milyon 230 bin TL’ye, 13 milyon 439 bin 659 bedel ile açık artırmaya çıkarılan 29 bin 864 metrekare arsa 14 milyon 780 bin TL’ye, 66 milyon bedel ile açık artırmaya çıkarılan 148 bin 588 metrekare arsaya 70 milyon 580 bin TL teklif verildi, ihale 73 milyon 550 bin TL’ye sonuçlandı. Toplamda 231 bin 440 metrekare arsa ihalesini 114 milyon 560 bin TL bedel ile S.S Gaziantep Mobilyacılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi aldı.

İhalelerin yasaya göre yapıldığını ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Cihan, “İhale tarihinden önce Gaziantep il sınırları içerisinde kuruluş amacının mobilyacılar ile ilgili üyelerden oluşan kooperatif olduğuna dair belgeyi üyeleriniz gösteremediğinden zarfınızı açamıyoruz” dedi.

Cihan, “Bu şehirde bulunan sektörlerin daha iyi şartlarda çalışmaları için yer planlaması yapıldı ve tüm arsaların satışını ihale ile yaptık. Ancak bir ihaleye girmenin yasal çerçevede şartları var. Bu şartları taşıyan herkes ihaleye girebilir. Tüm sektörlere bu alanlarda size yer planlaması yaptık diye söz verdik. Biz yasalar çerçevesinde sözümüzün gereğini yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Şartnamenin tüm şartlarını taşımalarına rağmen ihaleye alınmadıklarını dile getiren Gün, “Karma site olduğumuzdan ve ana tüzüğümüzde mobilya yazdığından ihaleye girebiliriz. Karşı kooperatifin kaç üyesi var. Söylediğiniz geçerli bir sebep değil. Kamuyu zarara uğratıyorsunuz. Devlet bana ‘Sen bu işi yapabilirsin’ demiş, şartnameyi neye göre hazırlıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *