ANASAYFA arrow right Eğitim

“Amaç, fikrimizi ürüne dönüştürebilmek”

“Amaç, fikrimizi ürüne dönüştürebilmek”
YAYINLAMA: 28 Ocak 2021 / 16.37
GÜNCELLEME: 28 Ocak 2021 / 16.37
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kalyoncu Teknoloji ve Transfer Ofisi (KALİTTO), başvuru dönemi yaklaşan TÜBİTAK 1001 ve diğer TÜBİTAK programlarına yönelik proje geliştirmek isteyen araştırmacılar için “TÜBİTAK’a Yönelik Proje Hazırlama ve Yürütme Stratejileri” konulu webinar düzenledi.

ZOOM video konferans üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinlikte, konuşmacı olarak Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Fehmi Öztop yer aldı. HKÜ bünyesinde daha fazla TÜBİTAK projesi geliştirilmesi ve uygulanması amacı ile düzenlenen webinarın moderatörlüğünü ise HKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanifi Çanakçı yaptı. Yoğun katılımın gözlemlendiği webinarda Öztop, doğru proje yazma stratejilerine ve püf noktalara değindi.

 “İstediğim Sorundan Başlayabilir Miyim?” isimli kitabını örnek vererek bir işe başlayamamanın önündeki engellerden bahseden Prof. Dr. Öztop, neden proje desteğine başvurulması gerektiğini anlattı. Bir proje üretmenin, araştırmacıların kariyerlerine önemli katkılar sağladığını ifade eden Öztop, sanayide kullanılabilecek ürünler üretilmesinin de faydalı olacağının altını çizdi.

Ünlü bir çevrimiçi yemek sipariş şirketi kurucusunun söylediği; “Bir girişimci kendi cebinden para harcamamalı, bir fon bulmalıdır. Bu fonu bulmanın yolu ise proje yazmaktır” cümlesini hatırlatarak proje yazmanın gerekliliğini vurguladı. Proje yazmanın temel sebeplerinden birisinin, “fikri ürüne dönüştürebilmek” olduğunu söyleyen Öztop, fark oluşturabilen projelerin kabul gördüğünü ve bunun için konu içeriğinin özgün olması gerektiğini dile getirdi.

Proje sürecinin meşakkatli olduğunun altını çizen Öztop, araştırmacılara konfor alanınızın dışına çıkın mesajı verdi. Proje yazma ile ilgili teknik bilgiler vererek işbirliğinden kaçınmamanın, süreklilik sağlamanın, azimli, sabırlı, istekli olmanın, fırsatları değerlendirmenin ve literatürü düzenli takip etmenin proje devamlılığı için önemine değindi.

Yoğun katılım ile gerçekleşen “TÜBİTAK’a Yönelik Proje Hazırlama ve Yürütme Stratejileri” webinarı sonunda soruları yanıtlayan Prof. Dr. Hakan Fehmi Öztop, proje sunumunun nasıl olması gerektiğini ve ideal proje hazırlama sürecini de katılımcılarla paylaştı.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *