ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Altı Nokta Körler Derneği, Gaziantep şubesini örnek ve başarılı dernek seçti

Altı Nokta Körler Derneği, Gaziantep şubesini örnek ve başarılı dernek seçti
YAYINLAMA: 05 Kasım 2020 / 17.51
GÜNCELLEME: 05 Kasım 2020 / 20.24

Dernek Başkanı Lale Dai Türkiye’de körlerin annesi seçildi. Altı Nokta Körleri Eğitme ve Kalkındırma Demeği Gaziantep Şubesi yaptığı başarılı çalışmalarla Türkiye'de örnek ve başarılı dernek seçildi. Altı Nokta Körleri Eğitme ve Kalkındırma Derneği Genel Merkezi yurt düzeyinde çalışmalar yapan suhuletinin çalışmalarını değerlendirdi. Genel yönetim kurulu yaptığı toplantı sonunda üstün ve verimli çalışmalarından dolayı Gaziantep şubesini örnek ve başarılı şube, demek başkanı Lale Dai'yi de Türkiye'de körlerin annesi olarak seçti.

Gaziantep Altı Nokta Körleri Eğitme ve Kalkındırma Derneği 1981 yılı içinde Sakatlar Yılı dolayısıyla başarılı sonuçlar aldı. Dernek Başkanı Lale Dai'nin gayretleriyle İl Halk Kütüphanesinde görmezlerin yararlanması için sesli kitaplık açıldı. Türkiye'de Gaziantep'ten başka ilde sesli kitaplık yok. Bantlarla çeşitli eğitsel eserler, romanlar görmezler tarafından teyplerle dinlenilerek öğreniliyor.

Altı Nokta Körleri Eğitme ve Kalkındırma Derneği Gaziantep Şubesi görmezler için kurduğu halı tezgahları atölyelerinde görmezlerin halı dokumasını ve üretken olmasını sağladı. Ayrıca daktilo, telefon santralı kullanma, müzik aleti çalma gibi kurslar düzenleyerek görmezlerin sanat sahibi olmalarını sağladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *