ANASAYFA arrow right Güncel

Alt yapı projelerini, nasıl yaptığımızı kiminle yaptığımızı gelip bize soruyorlar

Alt yapı projelerini, nasıl yaptığımızı kiminle yaptığımızı gelip bize soruyorlar
YAYINLAMA: 22 Ocak 2021 / 20.59
GÜNCELLEME: 22 Ocak 2021 / 21.06
Bir dizi temaslarda bulunmak için Gaziantep’e gelen ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı süren Gaziantep Havalimanı Yeni Terminal Binası ile GAZİRAY’ı yerinde inceledi, çalışmalar hakkında bilgi aldı, iddialı açıklamalarda bulundu:

Türkiye’nin yaptığı projelerin dünyaya örnek olduğunu ve dünyanın gelişmiş ülkelerinin bu projeleri hayranlıkla izlediğini söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “Öyle otoyollar yapıyoruz ki dünyada eşi ve benzeri yok. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri büyükelçilerini bizlere gönderip yaptığımız alt yapı projelerini, nasıl yaptığımızı, kimle yaptığımızı gelip bize soruyorlar. Bilgi ve birikimlerimizi herkese aktarıyoruz. Amacımız dünyanın en gelişmiş en büyük 10 ekonomisi olma yolunda alt yapıdaki eksiklerimizi tamamlamak. Biz her gün üzerine koyarak, devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

6 adet yolcu ve köprülü iç-dış hatlar terminal binası yapılıyor

Karaismailoğlu, “Gaziantep havalimanına günümüzün değişen ihtiyaçlarını karşılayacak, 72 bin 593 metrekare büyüklüğünde yıllık 6 milyon yolcu kapasiteli, 6 adet yolcu ve köprülü iç-dış hatlar terminal binasını yapıyoruz. Ülkemiz ekonomisi için çok büyük önem taşıyan Gaziantep’i nitelikli ulaşım ve iletişim altyapı projeleri ile donatmaya devam edeceğiz” dedi.

Gazianteplilere metro konforu sağlanacak

Yapımı son hız devam eden Gazirayın inceleyen Bakan Karaismailoğlu, “ Gaziantep kent merkezi ile sanayi bölgelerini birbirine bağlayacak şehir içi trafiğini rahatlatacak Gaziray projemizin incelemesindeyiz. Belediyemiz ile iş birliği içinde yürüttüğümüz projemiz Gazianteplilere metro konforu sağlayacak” açıklamasını yaptı.

4 araçtan oluşan bir tren seti toplam bin yolcu kapasitesine sahip olacak

Gaziray projesi kapsamında kullanılacak olan trenleri yerli ve milli firmanın yapmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Gaziantep Büyükşehir Belediyemizin, Gaziray projesinde kullanacağı 32 araçtan oluşan 8 adet elektrikli tren seti tasarımının, teminin ve montajı için açmış olduğu uluslararası ihaleyi yabancı rakiplerine karşı en avantajlı teklifi veren ülkemizin raylı sistem sektörünün en büyük temsilcisi TÜRASAŞ kazandı. Bu ihaleyi milli kuruluşumuzun kazanması araçlarımızın yerli ve milli olarak yapılacak olması ayrı bir sevinç ve gurur meselesidir. Gaziray projesinde kullanılacak trenlerin toplam maliyeti 47 milyon Euro’dur. İşletme hızı 120 Kilometre ve araç gövdeleri alüminyum olacak 4 araçtan oluşan bir tren seti toplam bin yolcu kapasitesine sahip olacaktır. İlk iki set 24 ay tüm setler ise 28’inci ayın sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edilecek. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu. Fatma Karabacak

“28 bin kilometre bölünmüş yol yaptık kaza oranlarını yüzde 80 azalttık”

Türkiye’de son 18 yılda 28 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını ve bu yollar sayesinde kaza oranlarında yüzde 80 oranında azalma olduğunu, bunun da binlerce canın kurtulması anlamına geldiğini belirten Karaismailoğlu, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülke genelinde 28 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Bu dile kolay geliyor ama burada taşıt haraketliliği yüzde 170 oranında artarken kaza oranları yüzde 80 oranında azalma oldu. Bunun anlamı bu yatırımlarla binlerce can kurtarıldı. Biz vatandaşın hayatını kolaylaştıran konforlu hizmetler yapıyoruz ve bıkmadan usanmadan yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kısa süre sonra devreye girecek olan ve Gaziantep’in trafik yükünü hafifletecek olan Gaziray projesinin tren satın alım protokolünü törenle imzaladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *