ANASAYFA arrow right Güncel

Almanya'dan sonra Fransa da İstanbul Başkonsolosluğu'nu kapattı

Almanya'dan sonra Fransa da İstanbul Başkonsolosluğu'nu kapattı
YAYINLAMA: 02 Şubat 2023 / 15.41
GÜNCELLEME: 02 Şubat 2023 / 15.41
Fransa'nın Taksim'de bulanan İstanbul Başkonsolosluğu’nu geçici bir süreliğine kapattığı öğrenildi. Binanın kapısına “Geçici bir süreliğine kapalıdır, anlayışınız için teşekkür ederiz” yazısı asıldı.

İsveç'le yaşanan Kur'an yakma geriliminin ardından İstanbul'daki yabancı ülke temsilcilikleri birbiri ardına kapanıyor. Almanya'nın İstanbul'daki Başkonsolosluk binasını bugün 'güvenlik' gerekçesiyle kapatmasının ardından Fransa'nın da İstiklal Caddesindeki İstanbul konsolosluğunu kapattığı öğrenildi.

İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransa Başkonsolosluğu’na gidenleri, binanın kapısına asılan “Geçici bir süreliğine kapalıdır, anlayışınız için teşekkür ederiz” yazısı karşıladı.

Fransa'nın konsolosluğu kapatma kararından hemen öncede yine Almanya, Hollanda ve İngiltere gibi ülkeler de güvenlik gerekçesiyle konsolosluklarını kapatma kararı almışlardı.

ABD de pazartesi günü yaptığı açıklamada Türkiye'deki vatandaşlarını Kur'an yakma olaylarının ardından gelebilecek tehditler konusunda uyarmıştı. Konuya ilişkin büyükelçiliğin sitesinde yapılan açıklamada "ABD hükümeti, vatandaşlarını teröristlerin Türkiye'deki ibadethanelere olası misilleme saldırılarına karşı uyarıyor" denilmişti. Büyükelçilik vatandaşlarını, kalabalıklardan uzak durma ve Batılıların yoğun olarak bulunduğu yerlerde dikkatli davranma konusunda uyarmıştı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise "Şu anda, İstanbul’da Batılıların uğrak yeri olan kiliseler, sinagoglar, büyükelçilikler/konsolosluklar ve diğer yerlere yönelik artan bir terör saldırısı tehdidi bulunduğu" belirtildi. İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nun 'tedbir amacıyla' kapatıldığı belirtilen açıklamada, İngiliz vatandaşları dikkatli davranmaya ve yerel güvenlik yetkililerinin tavsiyelerine uymaya davet edildi. (DIŞ HABERLER)

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *