ANASAYFA arrow right Dünya

Almanya’da ülkücü federasyon faaliyetlerine yasak talebi

Almanya’da ülkücü federasyon faaliyetlerine yasak talebi
YAYINLAMA: 06 Kasım 2020 / 17.01
GÜNCELLEME: 06 Kasım 2020 / 17.01
Fransa’da “Bozkurtlar Hareketi” faaliyetlerinin yasaklanmasının ardından, Almanya’da Sol Parti de Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu’nun faaliyetlerinin yasaklanmasını istedi.

Almanya’da muhalefetteki Sol Parti, Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu’nun (ADÜTF) yasaklanmasını istedi.

Almanya Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen yaptığı açıklamada "Federal Hükümet derhal Fransa örneğini izlemeli ve bu ülkedeki 'Bozkurtların' çatı örgütü olan Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu'nu (ADÜTDF) yasaklamalı" dedi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, dün yaptığı açıklamada, ülkede faaliyet gösteren ülkücü “Bozkurt Hareketi”nin resmen yasaklandığını duyurmuştu.

Bunun üstüne Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, böyle bir hareket olmadığı savunulmuş, ancak karar için “ibretlik”, “provokatif”, “ikiyüzlü”  ifadeleri kullanılarak, bu karara karşı en sert şekilde mukabele edileceği belirtilmişti.

“Aşırı sağcı, anayasa düşmanı”

Deutsche Welle Türkçe’de yer alan habere göre, Almanya Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen şunları dedi:

"ADÜTDF bünyesindeki yaklaşık 170 yerel dernek ve 7 bin üyesiyle en büyük aşırı sağcı, anayasa düşmanı örgütlerden biridir.

“Kürtlere, Ermenilere, Alevilere, Yunanlara ve Yahudilere karşı tahriklerle Almanya'da kutuplaşmaya ve parçalanmaya hizmet ediyorlar.

"Bozkurtlar, İslamcı iktidar partisi AKP'nin koalisyon ortağı olan, sağcı Türk partisi Milliyetçi Hareket ile ve farklı düşünenleri takip eden ve terörize eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çevresinin bir bölümüyle yakından ilişkilidir. İslamcı ve faşist örgütlere sıfır tolerans gösterilmelidir.” 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *