ANASAYFA arrow right Dünya

Almanya Sağlık Bakanı uyardı: Ulusal acil durumdayız

Almanya Sağlık Bakanı uyardı: Ulusal acil durumdayız
YAYINLAMA: 19 Kasım 2021 / 19.01
GÜNCELLEME: 19 Kasım 2021 / 19.01
Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülkede artan koronavirüs vakalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülkesindeki koronavirüsün durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Spahn, ülke çapında artan koronavirüs vakalarını ulusal acil durum olarak niteleyerek, salgının bir hafta öncesine göre daha ciddi bir durum aldığını ifade etti.

Düzenlediği basın toplantısında, "ulusal acil durumdayız" diyen Spahn, aralarında sokağa çıkma yasağının da bulunduğu sıkı kısıtlama önlemlerinin değerlendirilebileceğini belirtti.

  1. dalga tek başına aşılar ve güçlendiriciler ile kırılmaz. Bu nedenle, "aşılanmamış kişiler için sokağa çıkma yasağı" gibi ek temas kısıtlamaları gereklidir. Avusturya'da olduğu gibi Almanya'da da aşılanmamış insanlar için sokağa çıkma yasağını kaldırıp kaldırmayacağı sorulduğunda, Spahn, "Hiçbir şeyi dışlamamamız gereken bir durumdayız" yanıtını verdi.

Spahn, Almanya'daki hastaneler arasında yüksek riskli hastaların transferinden de bahsetti. Bavyera'da yoğun bakım yataklarının sadece yüzde üçü ücretsiz. Spahn, insanların daha uzun mesafelere, muhtemelen yurt dışına taşınmaları gerekeceğini açıkladı.

Spahn ayrıca aşılamadaki ilerlemeye de dikkat çekti: "Önümüzdeki hafta altı milyondan fazla kutu sevk edilecek. Ondan önce 4 milyon civarındaydı."

Jens Spahn, Enfeksiyondan Korunma Yasası'nda yapılan değişikliğe ve Başbakanlık Konferansına atıfta bulunarak, "Bu bir haftalık kararlardı" dedi. Vatandaşlık testleri artık yönetmelikle ücretsiz olarak verilmektedir. Şimdi sıra bu kararların uygulanmasına geldi. Spahn, "Hepimiz aşılarla yeni bir kış geçirmeyi umuyorduk" dedi. Ne yazık ki, şimdi işler farklı gelişti. "Bu zor" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *