ANASAYFA arrow right Dünya

Almanya arabuluculuk yapıyor

Almanya arabuluculuk yapıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.23
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.23
Almanya’nın rehine değişimi için İsrail ile Hamas arasında arabuluculuk yaptığı bildiriliyor. El Hayat gazetesi, Almanya’nın İsrail ile Hamas arasındaki rehine değişiminin yapılması amacıyla arabuluculuk yaptığını, iki Alman temsilcisinin bir
Almanya’nın rehine değişimi için İsrail ile Hamas arasında arabuluculuk yaptığı bildiriliyor.
El Hayat gazetesi, Almanya’nın İsrail ile Hamas arasındaki rehine değişiminin yapılması amacıyla arabuluculuk yaptığını, iki Alman temsilcisinin birkaç defa “gizlice” Gazze’yi ziyaret ettiğini ancak henüz ilerlemenin sağlanmadığını öne sürdü.
Batılı kaynaklara dayandırılan haberde, Almanya’nın her iki tarafla temaslara başladığı, hem İsrail hem de Hamas’ın Almanya’nın müzakerelerde yardımcı olabileceğinin düşünüldüğü belirtilirken, 2011 yılında rehine alınan İsrailli asker Gilad Shalit’in salıverilmesi sürecine Almanya’nın katkıda bulunduğu anımsatıldı.
Almanya’nın İsrail ve Hamas ile görüşmelere üç yıl önce başladığını yazan gazete, iki Alman temsilcisinin birkaç defa “gizlice” Gazze’yi ziyaret ederek müzakerelerden sorumlu üst düzey Hamas yetkilileriyle bir araya geldiklerini kaydetti.
Bu arada, Haaretz gazetesi, bu konudaki haberinde Hamas’ın halen iki İsrailli sivil ve 2014 yılında öldürülen iki İsrailli askerin cesetlerini elinde tuttuğunu anımsattığı haberinde, Hamas’ın kısa bir süre önce ancak İsrail’de tutuklu tüm mensuplarının serbest bırakılacağını garanti etmeyen bir anlaşmayı kabul etmeyeceğini açıkça dile getirdiğine dikkat çekti.ANKA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *