ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Alman öğrenciler AB ile Türkiye arasında köprü olacak

Alman öğrenciler AB ile Türkiye arasında köprü olacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Almanya Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Dursun Atılgan ile Almanya’da yaşayan Türk üniversite
Almanya Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Dursun Atılgan ile Almanya’da yaşayan Türk üniversite öğrencileri ve Alman öğrencilerden oluşan 10 kişilik grup Gaziantep Üniversitesi’nin davetlisi olarak şehrimize geldi. Diğer taraftan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Hans Joans Joachim Vergau bugün Gaziantep’e geliyor.
Almanya’dan gelen öğrenciler bir taraftan Gaziantep’in ve bölgenin tarihi ve turistik yerlerini geziyor, diğer taraftan da Türkiye’nin tarihi, kültürü, sanatı ve ekonomisi ile ilgili dersler alıyorlar. Pazar günü dünyanın 8.harikası olarak nitelendirilen ve Türkiye’nin 2000’li yıllara taşıyacak olan GAP’ı gezen konuk öğrenciler 7-11 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Bahar Şenlikleri’ne de katılacak.
Diğer taraftan Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Hans Joachim Vergau da bugün Gaziantep’e geliyor. Büyükelçi Vergau saat 11.00’de Gaziantep Üniversitesi Dökümantasyon Merkezi’nde ‘’Türkiye Almanya Avrupa’’ konulu bir konferans verecek ve daha sonra da basınla sohbet toplantısı düzenlenecek.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *