ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Alleben taştı

Alleben taştı
YAYINLAMA: 03 Aralık 2021 / 14.35
GÜNCELLEME: 03 Aralık 2021 / 14.35
Gaziantep’te son üç günden bu yana devam eden yağış nedeniyle Alleben Deresi taştı. Dere kenarındaki parklarla bazı ev ve işyerlerinin bodrum katını su bastı. Metrekareye 540 kg. yağış düşerken, yağış miktarının geçen yılın aynı dönemine göre halen düşük olduğu belirtildi.

Parklar selden zarar gördü

Uzun yıllardan sonra yağmur ve kar yağışının aralıksız devam etmesi, zaman zaman dere yataklarının taşmasına yol açtı.

Son üç günden bu yana devam eden yağmur nedeniyle Kavaklık bölgesindeki dere taştı. Derenin kenarında bulunan Recep Koç, Tütüncüler ve 100. yıl Atatürk Kültür Parkı’nın bir bölümü sular altında kaldı. Bu sırada yine Alleben Deresi kenarında bulunan bazı ev ve işyerlerini, bazı semtlerde evlerin giriş katını su bastı.

Altyapı felaketleri önlüyor

GASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Kurt, Gaziantep’te yedi-sekiz yılda bir bu tür yağışların yaşandığını, ancak GASKİ olarak gerekli altyapı çalışmalarını tamamladıkları için olası sel felaketlerinde kent halkının bu felaketlerden zarar görmediğini veya az zararla çıktığını belirtti. Kurt, kentin alt yapısının tamamlanması nedeniyle önemli bir sel felaketi ile karşılaşmayacağını vurguladı ve son yaşta metre kareye 107 kg yağış düştüğünü, bunun da düşük bir rakam olduğunu açıkladı.

Geçen yıla göre halen yağış miktarı düşük

Meteoroloji yetkilileri, metrekareye bugüne kadar yaklaşık 507 kg yağış düştüğünü belirtirken, geçen yıl aynı dönemde 559 kg yağış olduğunu, halen geçen yılın yağış oranı ulaşamadığını kaydetti. Bu arada kentte havanın hafta sonuna kadar parçalı bulutlu geçeceği kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *