ANASAYFA arrow right Teknoloji

Alleben Göleti’ndeki tatbikat gerçeğini aratmadı

Alleben Göleti’ndeki tatbikat gerçeğini aratmadı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.09
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.09
Gaziantep İtfaiyesi Sualtı Arama Kurtarma (GİSAK) ekipleri, Alleben Göleti’nde kurtarma tatbikatı yaptı.
Son günlerde artan boğulma vakaları üzerine harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Gaziantep İtfaiyesi Sualtı Arama Kurtarma (GİSAK) ekipleri, Alleben Göleti’nde kurtarma tatbikatı yaptı.
GİSAK ekipleri, Alleben Göleti’nde önce ön hazırlık yaptı.Yapılan hazırlığın ardından bir kişi suya bırakıldı.Dalgıçlar, suya dalarak yaklaşık 10 dakika su altında arama çalışması yaptı.Yapılan arama çalışmalar sonrası sudaki şahsı kurtardı.Tatbikat başarı ile sonuçlandı.
Son günlerde artan boğulma olaylarına hazırlıklı olmak amacıyla tatbikat düzenlediklerini belirten İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, şunları söyledi:
“Gaziantep’in su altı kurtarma ekibi ‘GİSAK’ dediğimiz ekibi tanıtmayı arzu ettik. Bu ekibimiz Belediye Başkanımız Fatma Şahin göreve geldikten sonra Kaş’ta son eğitimini alıp 3 yıldızlı arama kurtarma ekibi olarak Gaziantep İtfaiyesi’nde göreve başladı.Bunlara bir bot da tahsis ettik.
Gaziantep sıcakların yoğun olduğu, yoğun yaşandığı, yazın sıcak olan bir memlekettir.Fıratımız, göletlerimiz, barajlarımız var. Buralarda her sene maalesef 5-10 olay oluyor.Vatandaşımız sıcaktan bunaldığında su kenarlarına geliyorlar ve bazı vatandaşlarımız suya giriyor.Halbuki bu sular son derece tehlikeli sular.Burada amacımız bu tür olayları engellemek ve herhangi bir olay olduğunda bu ekiple birlikte çok hızlı müdahale etmek. Maalesef bu sene biz 5 olaya müdahale ettik ve 8 vatandaşımız cansız bedeni sudan çıkardık. Her yaz maalesef şehrimizde göletlere barajlara girip hayatını kaybeden gençler ve vatandaşımız var. Burada amacımız bu olaylara duyarlılık çekmek.Olası olaylarda da kurduğumuz sualtı ekibiyle birlikte olaylara müdahale etmek” dedi.




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *