ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Alkol ve madde bağımlıları öğretmen olamayacak

Alkol ve madde bağımlıları öğretmen olamayacak
YAYINLAMA: 23 Şubat 2021 / 13.44
GÜNCELLEME: 23 Şubat 2021 / 13.44
Önümüzdeki yıldan itibaren sübyancı olarak bilinen pedofili hastalan ile alkol, madde bağımlısı ve kişilik bozukluğu olanların öğretmen olamayacaklarına ilişkin kararı destekledikleri belirten Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Bozgeyik, ancak bu önlemlerin mesleki sorun-lan çözmeye yetmeyeceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın çeşitli sivil toplum örgütleri ve öğretmen kuruluşlarının yer aldığı bir komisyon kurarak yaptığı bir dizi çalışma sonucunda öğretmenlik mesleği için bazı yeni kararlar alındığını açıklayan Bozgeyik, “Artık öğretmen olmak için de bazı şartlar aranacak. Eğitim Sen olarak alınan bu kararı olumlu buluyoruz. Ancak yeterli değil. Özellikle çeşitli psikolojik sosyal problemleri olan, öğretmenlik mesleğine engel teşkil edecek yoğun bir sağlık problemi olan, yine kişisel sosyolojik sorunları olanların öğretmen olarak atanması, zaman zaman okullarda çeşitli sorunları ortaya çıkarmıştır. Eğitim olgusu, bir ülkenin olmazsa, olmazlarındandır. Bu nedenle öğretmenlik mesleğine yeterince önem verilmeli” dedi.

Yeni uygulamanın hem eğitim, hem de öğretmenlik mesleğinin sorunlarının çözülmesinde yeterli olmayacağını kaydeden Bozgeyik, “Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen yetiştirme ve onları istihdam etme politikasını yeniden gözden geçirerek reformlar yapmalı. Eğitim fakülteleri nitelikli hale getirilmeli. Bilimsel eğitim ölçütlerine uygun öğretmenler yetiştirilmelidir” şeklinde konuştu.

Bozgeyik, öğretmen adaylarının mali yetersizlikler gerekçe gösterilmeden atamalarının yapılması gerektiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün binlerce öğretmen atama bekliyor. Mesleğin eski saygınlığına kavuşturulması için ekonomik ve hukuksal sorunların çözümlenmesi gerek. Günübirlik eğitim politikaları ile sorunların çözülmesi mümkün değil. Siyasi kargaşalardan uzak sendikamız ve sivil toplum örgütlerinin hazırladığı eğitim reformları geciktirilmeden uygulamaya konulmalı.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *