ANASAYFA arrow right Güncel

Alınacak tedbirlerle enflasyon bir an önce düşürülmeli

Alınacak tedbirlerle enflasyon bir an önce düşürülmeli
YAYINLAMA: 17 Mayıs 2022 / 20.58
GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2022 / 20.58
“Yetkili sendika Memur Sen’in imzaladığı ‘Defolu’ toplu sözleşmenin bir an önce düzeltilmesini talep etmesini istiyoruz” diyen Mil Diyanet Sen Gaziantep İl Başkanı Atıf Deniz, maaşların geçinmeye yetmediğinin altını çizdi.

“Dünya genelinde enflasyon yüzde 1-10 arasında artış gösterirken, ülkemizde ise yüzde 50-60 artıyor. Bu da Türkiye’de büyük bir sıkıntıya sebebiyet veriyor. Kira, gıda gibi temel tüketim maddelerindeki zamlar durdurulsun ya da memur ve işçilere adil bir zam verilsin” çağrısında bulundu. 

Memurların temmuz ayında yüzde 7 ek zam ve enflasyon farkı ile birlikte en az yüzde 32 zam alacağını hatırlatan Deniz, “Durum böyle ama memurların net olarak alacağı zam oranı haziran ayında açıklanacak olan enflasyon rakamları sonucunda netleşecek. Enflasyonun sadece memurlar değil, halk içinde sıkıntılar oluşturduğunun farkındayız. O nedenle yapılacak çalışmalarla ve alınacak tedbirlerle enflasyon bir an önce düşürülmeli” ifadelerine yer verdi.

Deniz, enflasyonun yükselmesinin alım gücünü düşürdüğünü vurguladı. “Mil Diyanet Sen olarak enflasyonun halk nezdinde de büyük bir sıkıntı doğurduğunu ve dolayısıyla enflasyonun düşürülmesi taraftarıyız. Enflasyon yükseldikçe memur ve işçinin alım gücü düşüyor. Geçmiş dönemlerde Gaziantep’te taksitle de olsa bir ev almayı hayal edebiliyorduk ancak şimdi ev almayı bırakın ikinci el bir araç almayı dahi hayal edemiyoruz. Bu da enflasyonun yükselmesinden kaynaklı” açıklamasını yaptı. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *