ANASAYFA arrow right Sağlık

Aldıktan 7 saat sonra uyandırıyor

Aldıktan 7 saat sonra uyandırıyor
YAYINLAMA: 23 Mart 2022 / 20.10
GÜNCELLEME: 23 Mart 2022 / 20.10
İsviçre'de bir girişim şirketi alındıktan 7 saat sonra uyandıran ilaç geliştirdiklerini duyurdu. İsviçreli bir girişim şirketi gece uykusuz kalanların sabah zinde ve dinç kalkmasını sağlayacak bir ilaç geliştirdiğini ileri sürdü. Galventa isimli şirket, bu çözümü sabah kahve içmeden kendine gelemediğini söyleyenler için ürettiğini açıkladı.

İçeriğinde bazı vitaminler ve kafein olan ilaç uyumadan önce alınıyor. Şirket yetkilileri ilacın uykunun ilk saatlerinde etki etmeyeceğini, yedi saat sonra etkisini gösterdiğini açıkladı.

Euronews'in aktardığı habere göre İsveç'te 20 Minutes gazetesine konuşan şirketin tepe yöneticisi Sasha Fritsche "Patentli teknolojimiz sayesinde kafein, çinko, B5 ve B12 vitamnlerinden oluşan içerik hap alındıktan 7 saat sonra kana karışıyor" ifadelerini kullandı.

Kendisinin de zinde bir şekilde kalkıp diğer insanlar gibi sabahları neşeli olmak istediğini vurgulayan Fritsche, bu amaçla çıktığı yolda hapı hazır hale getirmesinin 6 yıl sürdüğünü belirtti.

İçeriğindeki kafein nedeniyle çocuklar ve hamileler için uygun olmayan hapın yedi saatten uzun süre uyumak isteyenler tarafından da kullanılmaması gerekiyor.

Fritsche "Hapın etkisi yedinci saatten sonra ertelenemiyor ve o süreden sonra çalışmaya başlıyor," ifadelerini kullandı. Ürünün İsviçre'de 2023 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *