ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Aldığımız maaş onurumuzu kırıyor

Aldığımız maaş onurumuzu kırıyor
YAYINLAMA: 07 Ekim 2022 / 13.44
GÜNCELLEME: 07 Ekim 2022 / 13.44
İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Şakir Özdek, “Kazma, kürek sallayarak, çıplak ayakla çalışarak yıllara meydan okuduk. Aldığımız maaş bize hakarettir” diye feryat etti.

En düşük işçi emeklisinin 332 milyon TL maaş aldığını söyleyen Özdek, “Üyelerimizin yarıdan fazlası yaşamını yitirdi. Bunların arasında kalan dul ve yetimleri ise bu paranın %70 ini alabiliyor. Bizler ülke gerçekleri içerisinde yaşam mücadelesi veriyoruz. Yıllarca beden gücüyle çalıştık. Çamurda, yağmur da kazma sallayarak emekli olduk. Teknolojinin imkanlarını bizler görmedik” dedi.

Özdek, “Bugün ayakta kalma mücadelesi veriyoruz. Üyelerimizin tamamına yakınının kredi kartları sorunlu. Destek kredisi alan üyelerimiz ise, %60-70 oranında. Ne yapacağımızı şaşırdık. Ocak ayında hükümet 75 milyon TL zam verdi, bunun karşılığında ise yasal hakkımız olan TÜFE zammı hakkını elimizden aldı. En düşük devlet memuru bizden 116 milyon TL daha fazla maaş alıyor. Buda onurumuzu kırıyor. Onlar kalemle devlete hizmet etti, biz de kazma kürek sallayarak yıllara meydan okuduk” diyerek, ellerine geçen ücretle geçinmenin mümkün olmadığını söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *