ANASAYFA arrow right Güncel

Alanın yaklaşık yarısı beton yığını olacak

Alanın yaklaşık yarısı beton yığını olacak
YAYINLAMA: 21 Ekim 2021 / 21.17
GÜNCELLEME: 21 Ekim 2021 / 22.04
Kâmil Ocak Stadyumu’nun yıkılmasıyla yapımına başlanan Millet Bahçesi’nin yüzde 50’lik kısmı bitti. Ancak ortaya çıkan görüntü Gazianteplile’rin ve kentteki STK’ların tepkisini çekti..

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk ,“Gaziantep'in göbeğinde, tarihi ve kültürel dokunun hemen yanında yer alıyor. Bu nedenle tarihi ve kültürel doku ile uyumlu, zaten şehirde büyük bir sorun olan trafik yükünü daha da artırmayacak bir proje Gaziantep için daha uygun olurdu” dedi.

Yaşayan bir meydan olması hayaliyle yapımına başlanan Millet bahçesinin yüzde 25’inin beton yığınından oluşmasına Sivil Toplu Kuruluşlarından sert tepki geldi. İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, “Geçtiğimiz hafta basına yansıyan haberlere göre inşaatın yarısı tamamlanmış durumda. Bu aşamadan sonra yapılması gereken, başta trafik yoğunluğu olmak üzere projenin yol açacağı olumsuzlukları bertaraf edecek tedbirlerin alınması” dedi.

Gaziantep’in üstesinden kalkamayacağı sorunlar doğuracağını söylemiştik

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, “Millet Bahçesi Projesi, 57 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Belediye yetkililerinin yaptığı açıklamalara ve projeye göre; bu alanın 31 bin metrekarelik bölümü yeşil alan olacak. Yine projeye göre, alanda GASMEK, Mutfak Sanatları Merkezi, kütüphane, kıraathane ve ticari işyerleri yer alacak. Bu da gösteriyor ki, alanın yaklaşık yarısı beton yığını olacak” şeklinde konuştu. 

Projenin yol açacağı olumsuzlukları bertaraf edecek tedbirler alınmalı

Kâmil Ocak Stadyumu'nun yerine yapılan Millet Bahçesi gerek TMMOB gerekse de İnşaat Mühendisleri Odası olarak başından beri takip ettiklerini anlatan Çeliktürk, “Geçmişte bu konuda yaptığımız açıklamalarda, Millet Bahçesi İmar Planı değişikliğinin kent içi ulaşım açısından da Gaziantep’in üstesinden kalkamayacağı sorunlar doğuracağına dikkat çekerek bu konudaki itirazlarımızı kamuoyu ile paylaşmıştık” ifadelerini kullandı.

Başkan Çeliktürk, “Bizim tercihimiz bu alanın tamamen yeşil alan haline getirilmesiydi. Valilik binası ve yıkılan stadyumun bulunduğu alan Gaziantep'in göbeğinde, tarihi ve kültürel dokunun hemen yanında yer alıyor. Bu nedenle tarihi ve kültürel doku ile uyumlu, zaten şehirde büyük bir sorun olan trafik yükünü daha da artırmayacak bir proje Gaziantep için daha uygun olurdu. Ancak, bu şekilde bir Millet Bahçesi yapılmasında ısrar edildi. Geçtiğimiz hafta basına yansıyan haberlere göre de inşaatın yarısı tamamlanmış durumda. Bu aşamadan sonra yapılması gereken, başta trafik yoğunluğu olmak üzere projenin yol açacağı olumsuzlukları bertaraf edecek tedbirlerin alınması” açıklamasını yaptı.

57 bin 485 metrekarelik alana sahip millet bahçesinde, 31 bin 506 metrekarelik yeşil alan planlaması kapsamında 676 adet yapraklı ağaç, 385 adet ibreli ağaç, 10 bin 42 adet çalı, 4 bin 624 adet yer örtücü ve sarıcı türü olmak üzere toplam 15 bin 727 adet ağaç ve çalı yer alacak. Ayrıca 570 araç kapasiteli otoparkın yanı sıra bin 760 metrekarelik alana GASMEK ve Mutfak Sanatları Merkezi yapılacak. Bin 300 metrekarelik alana kütüphane ve millet kıraathanesi ve 25 ila 90 metrekare arasında çeşitli büyüklüklerde toplamda 29 olacak yapılacak. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *